Upečeno podle Bramboračky – Americká buchta č.378

4 vejce
1 hrnek cukru krupice nebo krystalu
1/2 hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 prdopeč
1 lžička skořice
2 lžíce kakaa (dávám hodně plné až vrchovaté)
někdo přidává vanilkový cukr (já ne)
4 hrnky na malé kostičky pokrájených jablek
(někdo strouhá, já ne, pak z toho teče šťáva)
5 dkg vlašských ořechů, dle chuti a zásob, já nešetřím
5 dkg rozinek

Vejce ušleháme s cukrem, klasika, až zesvětlají a nabydou, pak postupně zašleháme olej, přidáme mouku a prdopeč, kakao a skořici, případně vanilkový cukr. Přisypeme ořechy a rozinky.
Nakonec přijdou jablka. Ano, už to skoro nejde zamíchat, ale nevzdávat, ono se to poddá.

Na vymazaném a vysypaném plechu pečeme cca 20 minut na 170-175°, dle trouby. Já dávám do dortové formy a ježto používám hrnky velehrnky, trvá to mnohem déle. Prostě kontrolovat.

Jablka se úplně rozpečou a vidět jsou jen trochu na povrchu, což úspěšně zamaskujeme polevou, cukrem a vůbec.

Recept i buchtu mi přivezla Ivanka Janovská, která ji nazvala Americké psycho

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

23 komentářů: Upečeno podle Bramboračky – Americká buchta č.378

  1. Jana Macůrková napsal:

    Děvčata, mám blbý, ale faktický dotaz: jak jsem satrá kuchařka a myslela jsem si, že docela dobře znám anatomii bejka, ta jsem dnesk zjistila, ýže asi nikoliv. Anebo neznám řeznickou terminologii: můžete mi někdo žříct, co je to Hovězí oponek? Já dneska v Makru hledala vepřová líčka (a ty měli) ale ve výprodeji masa měli asi kilové balíčky, na kterých byl právě ten název. Vypadalo to jako líčka hovězí, ale co to bylo?

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Jak se to lisi od receptu 378, krom mnozstvi skorice a kakaa?

  3. lida.f napsal:

    Buchtu jsem dnes podle tohoto receptu upekla, jen jsem zředila těsto trochou mléka. Na vrch jsem dala čokoládovou polevu a ozdobila ořechy. A všem v rodině buchta moc chutnala, takže ji určitě budu péct. Je skvělá.

  4. Jana Macůrková napsal:

    Tak abyste mne nekamenoaly, že to už tam je, měním to na Upečeno podle Bramboračky a pod stejné číslo jako bylo tohle, dávám jiný recept. A už mne neštvěte, já mám své práce dost. Jakobyste nevěděly, že žádný důchodce nemá na nic čas…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..