(2244) Kandované ořechy

 

…. aneb recept na poslední chvíli….

10 větších ořechů
cukr
Ořechy natrhané v době, kdy jsou ještě měkké (tzn. cca do poloviny července) nakrájíme napříč na plátky asi 2 – 3 mm silné.
Dáme uvařit asi na 2 hodiny, aby ještě více změkly, poté osušíme a ve sklenici prosypeme cukrem. Šťávu, kterou ořechy pustí, můžeme použít jako sirup proti kašli, krásně zčernalé ořechy použijeme jako netradiční  ozdobu na ořechový máslový dort.

Vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2244) Kandované ořechy

  1. sharka.68 napsal:

    Tak tohle znam z Kaji Marika…nikdy jsem kandovane orechy nevidela..to jsi dobra…

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Znám Svatojánské ořechy, což je práce na tři tejdny. Chtěla jsem je letos zkusit, takže na stromě ani vořech. Tohle je vymakaná zkratka.

  3. Inka napsal:

    Já si myslím, že je stále vhodná doba, protiž jsem natrhala a naložila na ořechovku. Minulý pátek a byly akorát, takže klidně to ještě zkuste. Vono na svatého Jána jsem si utrhla, ale nebyly v nich žádné oříšky ani náznak slupky. Jaro bylo holt studené i tady u nás.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..