(2483) Gulášovka s fazolemi

200 g velkých bílých fazolí
200 g mletého masa (směs)
200 g krájené cibule
2 lžíce sádla
2 lžíce sladké papriky
lžička majoránky
5 velkých stroužků česneku
pepř, sůl
Fazole večer namočíme do vlažné vody.
Ráno uvaříme doměkka.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a asi 10 minut dusíme.
Přidáme sladkou papriku, majoránku, česnek, pepř  a sůl. Promícháme, zalijeme vařící vodou a necháme asi ½ hodiny vařit.
Nakonec vmícháme uvařené fazole.
Můžeme, ale není nutné, lehce zahustit hladkou mouku.

Příloha slaný, čerstvý rohlík nebo houska.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2483) Gulášovka s fazolemi

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Správná zimní polifka. 🙂

  2. adela.adale napsal:

    Se omlouvám, leč za mě moc bílkovin pohromadě – já raděj do gulášovky brambory a do fazolačky kořenovou zeleninu 🙂

  3. Imelda napsal:

    Bylo to v roce 2016, dělali jsme nějaké úpravy v domě, sešli se mi najednou celkem neočekávaně 4 řemeslníci. Co jim v poledne podat? Uvařila jsem podobnou polévku. Osmažila cibuli, pak na kousky nakrájené maso, mletá paprika, zalité vodou uvařila v tlakáči. Pak přidala nakrájené brambory, vídeňské párky, plechovku fazolí v tomatě, česnek, majoránku. K tomu chleba. Pochutnali si. Polévku jsem zkoušela vařit i později, ale tak dobrou, jako tenkrát, se mi už nikdy uvařit nepodařilo.

  4. BOYE napsal:

    Vařívám na vodě podobnou. Jasně, nic sofistikovaného. Dvě masové konzervy (raději hovězí), dvě plechovky fazolí… A když je úspěšný lov, tedy když cestou míjíme ves a v ní krám, tak i kus mrkve, papriky, rajčete. Je to jedno z těch jídel, která mi navozují prázdninový pocit. Stejně jako smažený kapr Vánoce… Nikdy mě tedy nenapadlo, vařit ji mimo sezónu a navíc z čerstvého materiálu. Ale proč ne? Jak píše Haderach: Správná zimní polívka.
    Ale Adela.a dale mi rozbouřila chuťě na fazolovku se zeleninou…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..