(2504) Telecí játra jako vídeňský řízek

600 g telecí játra
strouhanka
hladká mouka
vejce
máslo
sůl
pepř
Játra nakrájíme na tenké plátky (do 1 cm), osolíme, opepříme a obalíme v klasickém trojobalu.
Smažíme velmi pomalu na másle.
Podáváme s opečenými brambory, můžeme přidat okurku, rajče, majolku, jak má kdo rád.
Pozn: smažila jsem takhle játra poprvé a byly výborné, měkoučké.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

29 komentářů: (2504) Telecí játra jako vídeňský řízek

  1. Vera M. napsal:

    Jen jednou jsrm jedla teleci játra .Dávno tomu , totalita hluboká .
    Byl to plátek na másle nad “rybárnou” v OV.
    Restaurace se jmenovala Neptun . Stálo to snad 10 Kčs porce . Vynikající to bylo !!
    Popravdě nevím , kde koupit teleci játra …

  2. Inka napsal:

    Já teda játra jakákoli kdykoli jen ne smažená. Já ten blok mám, naše maminka prakticky nikdy játra nedosmažila, tekla z toho krev, ta krvavá strouhanka, ještě dneska to vidím. Čím byla starší, tím to bylo horší a zrovna obalovaná játra milovala. Ale když jsou tu milovníci jater, zkuste játra jako rychlovku. Nejlépe vepřová játra nakrájíme na nudličky. Zesklovatíme cibuli nakrájenou na půlkolečka. játra na ní osmahneme, když jsou hotová osolíme, opepříme, sýpneme majoránkou a zahustíme kusem másla. Kdo má rád, může zkusit přidat česnek. Podáváme s rýží

  3. jarybarka napsal:

    Obalovaná vepřová smažená dělám i na cibulce ale na grilu to je labůžo největší .
    Jednou za rok i v omáčce je dělám ale grilovaná nemají chybu.

  4. a.rena napsal:

    Budou králičí, telecí jsem u nás neviděla ještě nikdy, nejbližší Zeměkoule je od nás 90 km. Králičí mám svoje v mražáku a už dlouho nebyly. Tak dík za připomenutí. Taky miluju játra v jakékoli podobě. Tedy kromě hovězích, s těmi se ráda minu.

  5. Jiřina napsal:

    U nás játra dělám taky dost často, telecí jsem tady neviděla, ale v Brně v Makru je určitě mají, jenže se tam moc nedostanu. To až přijede dcera, tak tam mrknem. Smažená, na cibulce, nebo omáčka, ale jen kuřecí. Ale jak píše Renatka, nikdy ne nedosmažená, nesmí z toho téct krev, taky mi to vadí.
    U nás bude zítra guláš z vepřových líček. Už se těším. 🙂

  6. IvaC napsal:

    Moje mamka milovala játra sýrová se žloutkem, prý proto, že za války byla tak chudokrevná, že dostávala zvláštní příděl lístků na ta játra.Smazena nemusim,ale drůbeží játra mám ráda , třeba na slanině a cibulce na rychlo,nebo játra s omáčkou na kmíně s rýží..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..