2 svazky ředkviček
sůl
2 vařená vejce natvrdo
1 bílý jogurt nebo
2 pol.lžíce majolky
1 lžíce čerstvé petrželové natě
Omyté ředkvičky nastrouháme nahrubo a vložíme do hlubší misky. Přidáme trochu soli, nasekaná vejce, jogurt a jemně nasekanou petrželovou nať. Jemně promícháme a odložíme nejméně na 30 minut do chladu.
Připravil Petr Zenan
A komu by se zdálo těch ředkviček málo, ať si počká, fakt se dočká hned 6.řervna…..
Copak? Budeš rozdávat?? Já bych si dala hned, se zakysankou.. jogurt se snaží o pomzazánkové máslo a majolka u nás nebydlí..
Už ne, už jsem rozdala, potřebovala jsem uvolnit místo ve foliáku okurkám (hadovkám) a tak Petr dostal pořádný pytel ředkviček. Ostatní jsem zpracovávala já a Vlastik zbytek nasyrovo. Bylo jich opravdu něurekom…
Našli jsnme na zahrádce ještě kousek místa, tak zítra budou zasety další ředkvičky (na celoroční pěstování).