(2727 Sladká varianta těsta od Haderach

50 g tuk (Hera, Lando, máslo)
500 g hladká mouka
1 32% šlehačka (250 ml)

Zadělat vláčné nelepivé těsto (když lepí, přidat trochu hladké mouky)
dát do igelitu na hodinu rozležet.
Vyválet na 2 – 3 mm a vykrajovat.
Obalit v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.
Pozn: kdysi tomu moje děti říkaly „Puchýře“

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2727 Sladká varianta těsta od Haderach

  1. Francizska napsal:

    Jani, smaží se to, peče? Nechybí tam něco? Buď jsem to přehlédla, i když četla dvakrát, nebo se to ji syrové?

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Puchyre jsme rikali „podvodnikum“, ty se nafouknou vic.

  3. Vera M. napsal:

    Tchyně to kdysi dělala ze zakysané Smetany . Nafukovalo se to dost 🤣a zvláštní moc dobrá chuť 😋

  4. lakysa22 napsal:

    A tuku stačí fakt 50 g ?
    Přijelo dítko, mohla bych zabodovat.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..