50 g tuk (Hera, Lando, máslo)
500 g hladká mouka
1 32% šlehačka (250 ml)
Zadělat vláčné nelepivé těsto (když lepí, přidat trochu hladké mouky)
dát do igelitu na hodinu rozležet.
Vyválet na 2 – 3 mm a vykrajovat.
Obalit v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.
Pozn: kdysi tomu moje děti říkaly „Puchýře“
Pekla Jana Macůrková
Jani, smaží se to, peče? Nechybí tam něco? Buď jsem to přehlédla, i když četla dvakrát, nebo se to ji syrové?
Pece, na pecpapiru, do ruzova. Srandovne se to nafoukne.
Puchyre jsme rikali „podvodnikum“, ty se nafouknou vic.
Tchyně to kdysi dělala ze zakysané Smetany . Nafukovalo se to dost 🤣a zvláštní moc dobrá chuť 😋
A tuku stačí fakt 50 g ?
Přijelo dítko, mohla bych zabodovat.
Ne, je tam překlep, má to být 250.
No jo, vždyť ten recpectík máme od Tebe… zmátlo mě to Lando.. holt musím líp číst. Děkuju