1 vepřové kolínko
pepř podle chuti
sůl podle chuti
4 stroužky česnek
1 lžíce majoránka
velké pšeničné kroupy
Vepřové kolínko dáme vařit. Když je maso měkké, oddělíme si kousek masa s kůží do polévky a zbytek sníme jako ovar nejlépe s křenem nebo hořčicí.
Maso, které jsme si nechali zvlášť nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky.
Přidáme sůl, pepř, majoránku a nastrouhaný česnek a ještě chvilku povaříme, a nakonec přidáme uvařené velké kroupy. Ty můžeme uvařit i zároveň s polévkou.
Připravila Jana Macůrková
tohle vypadá spíš jako česnečka s kroupama..u nás se dává i kořenová zelenina, hrášek, aby byla polévka barevnější a veselejší… ale je to asi krajová záležitost
U nás taky kořenová zelenina a kroupy😋
Babička chtěla, aby ta polévka vydržela alespoň několik dní. TAkže bez zeleniny. A já ji tak dělám už od roku 1968, kdy se u babičky zabíjelo poslední „mini“ prasátko. Pouhých 320 kg.
kolik ti je, v tom roce jsem se narodila…:-D
Pokud umíš počítat, bylo mi v tom roce 12 roků. A vařit jsem se učila už v 10, protože máma byla dva roky po sanatoriích.
Mňam s kroupama tu bych si dala.
V OV takový patrový bufet naproti Domu potravin . Tato polévka – jen ten vývar s kroupami a na kyselkavo !! Dávali tam trošku octu . Porce za 1 Kčs .
O pauze plno studentů