brambory
hladká mouka
sůl
1 lžička drceného kmínu
1 lžička chilli
1 lžička uzené papriky
zakysaná smetana
1/4 šálku pažitky nasekané pažitky
Brambory oloupejte a u každé odřízněte zespoda tenký plátek, aby brambora dobře stála. Dejte si na prkénko dvě jídelní hůlky nebo třeba dva příborové nože a bramboru umístěte mezi ně. Nakrájejte na plátky, ale nedořízněte. Otočte bramboru o 90° a zopakujte.
Dejte brambory do studené osolené vody a nechte je tam alespoň 15 minut.
Mezitím si smíchejte mouku s kořením, brambory vyjměte z vody, nechte trochu vykapat, osušte a obalte ve směsi – dbejte, aby se dostala i mezi „ostny“.
V hlubším hrnci (kdo nemá fritézu) si předehřejte dostatečné množství oleje a smažte brambory do zlatohněda.
Podávejte s dipem ze zakysané smetany a pažitky.
Foto pan Milan Paleta
Jejda! Barambůrky, to je moje! Čili vynechám jen to čili a pošmáknu si👍😋
Recept vypadá dobře, škoda jen, že nemám fritézu.
To uděláš v kastrolu. Pak je ale dobrý brambory otočit a počítat tak 4 minuty z každé strany.
Já jen, že s fritézou by to bylo lepší.
Taky je možné brambory napřed rozpůlit a naježkovat jen polovičky, nespotřebuje se tolik oleje.
kdy budou ježci u Paletů k obědu?
Taky bych se nechala pozvat 😋
Ale docela vážně uvažuju, že bych si zababicovala a zkusila je v horkovzdušné fritéze, během opékání několikrát stříknout olejem 🤔😎
My tomu s dcerou říkáme : kobzol
A můžeme se za kobzolem zabít . Hlavně tam musí být potom ta zakysaná 😋
Opět recept, který nemá chybu, od pana Palety. Ten člověk pokaždé vytvoří takové dobroty, že si je většinou musím udělat. Díky za recept autorovi i Hadérce. 🙂