(3019) “Asijské maso“ VZK 1311

Do komentářů přidala Imelda:
Takové recepty vařím ráda. Maso nakrájené na plátky nebo kousky, smíchám si v misce prášek koriandru, zázvoru, kurkumy, zakápnu to jednou až dvěma lžícemi sojové omáčky, rozmíchám a naložím do toho to nakrájené maso. Nechám přes noc v lednici.
Druhý den na pánvi s olejem krátce osmažím na proužky nakrájený česnek a zázvor, přidám naložené maso a orestuji. Pak ho vyndám z pánve a přidám nakrájenou zeleninu, kterou krátce orestuji, zaliji trochou vody, nebo vývaru a chvilku podusím. Může to být pórek, mrkev na nudličky (ale bez hrášku), proužky červené, nebo žluté papriky, ale taky bambusové výhonky, či klíčky mungo, nebo taky čínské zelí, já ráda používám nakrájené řapíky mangoldu a nakrájené listy nakonec místo lístků špenátu. Samozřejmě, že kombinuji tak nanejvýš 3 druhy zeleniny.
Na závěr přidám k zelenině maso, můžu zalít kokosovým mlékem a zahustím trochou máčeného škrobu, kratince povařím a přidám pár lístků špenátu, nebo toho mangoldu.)

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (3019) “Asijské maso“ VZK 1311

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Pokud má někdo problém s tím, jaké maso, tak v původním receptu je krůtí.

  2. sharka.68 napsal:

    a pokud ho chcete mít jako asijci- šťavnaté- tak po pokrájení na kousky, přidejte špetku jedlé sody-malou špetku a maso řádně promíchejte,aby se dostala všude a nechte chvilku odležet a pak zpracujte..

  3. kvetula.v napsal:

    U nás se tomu říká „nějaká čína“ – je to jako s „rizotem“ – prostě se najde kde co , jediná podmínka je, aby to spolu ladilo a rychlé chutné jídlo je cobydup – jen pokaždé jiné… Koriandr jsem nedávno koupila (prvně v životě) , ale dosud nevyzkoušela. Tak to prubnu podle tohoto receptu a zkusím i fígl s jedlou sodou 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..