(3020) Bramboroví ježci

brambory
hladká mouka
sůl
1 lžička drceného kmínu
1 lžička chilli
1 lžička uzené papriky
zakysaná smetana
1/4 šálku pažitky nasekané pažitky

 

Brambory oloupejte a u každé odřízněte zespoda tenký plátek, aby brambora dobře stála.  Dejte si na prkénko dvě jídelní hůlky nebo třeba dva příborové nože a bramboru umístěte mezi ně. Nakrájejte na plátky, ale nedořízněte. Otočte bramboru o 90° a zopakujte.
Dejte brambory do studené osolené vody a nechte je tam alespoň 15 minut.
Mezitím si smíchejte mouku s kořením, brambory vyjměte z vody, nechte trochu vykapat, osušte a obalte ve směsi – dbejte, aby se dostala i mezi „ostny“.
V hlubším hrnci (kdo nemá fritézu) si předehřejte dostatečné množství oleje a smažte brambory do zlatohněda.
Podávejte s dipem ze zakysané smetany a pažitky.

Foto pan Milan Paleta

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (3020) Bramboroví ježci

  1. lakysa22 napsal:

    Jejda! Barambůrky, to je moje! Čili vynechám jen to čili a pošmáknu si👍😋

  2. Imelda napsal:

    Recept vypadá dobře, škoda jen, že nemám fritézu.

  3. sharka.68 napsal:

    kdy budou ježci u Paletů k obědu?

  4. Vera M. napsal:

    My tomu s dcerou říkáme : kobzol
    A můžeme se za kobzolem zabít . Hlavně tam musí být potom ta zakysaná 😋

  5. bozena.fialova napsal:

    Opět recept, který nemá chybu, od pana Palety. Ten člověk pokaždé vytvoří takové dobroty, že si je většinou musím udělat. Díky za recept autorovi i Hadérce. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..