4 porce králíka
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce dijonské hořčice
asi 3 cm másla
250 ml suchého bílého vina
100 ml vody
250 ml šlehačky
aalá snítka rozmarýnu (kdo nemá rád, nedává)
sůl
pepř
Maso osolte, opepřete a opatlejte hořčicemi. Zlehka opečte na másle, přidejte rozmarýn a podlijte vínem a vodou. Pečte v troubě do změknutí. Měkké maso vyndejte, chcete-li, oberte. V pekáči seškrábněte přípečky, přidejte šlehačku a provařte.
Poslala Devětapadesátka: „Podávala jsem s noky z odpalovaného těsta, může být i knedlík. Vzorek je bez přílohy na dezertním talířku.“
A já dodávám – je to výborné, vařila jsem včera.
Jani Ólalá! Já bych si dala s karlovarským knedlíkem.
králíka s hořčičnou omáčkou..já teda s brkaší..pěkně hustou vyšlehanou..a můj drahý s knedlíkem..karlovarský prý být nemusí..stačí ten hutnější houskovej..nemá rád ty nadejchaný peříčkový,co jsou hned rozmočený…
Hned bych se nechala pozvat, nezbylo?
A s tím karlovarským knedlíkem, mňamka.
Recept je krásně popsaný, nikdy jsem nevarila a ani neochutala. Jen jsem věděla, že existuje recept králík na hořčici. Nikdy mne to nezlákalo.
A teď už vím , že to bude vynikající. Musím koupit králíka.
A děvčata, zkoušela jsem i s rýží a taky výborný. Skoro lepší než s knedlíkem.
Já nejraději s tou rýží. Mňam! Dělávám něco podobného.
My ho včera měli s HK. Ale kdo nemá možnost králíka, klidně bych šla do krůty … a tam bych to určitě dala s rýží.
Tohle jooo. Určitě si udělám . V 🌎 mívají tácek se 4 předními nožkami , to je tak akorát pro mě na dva dny a tak jako Franci , těším se
Je to jednoduchý a moc dobrý.
Květě se to asi nebude líbit, ale to víno bych fakt nevynechávala.
No samozřejmě, víno tam nejen musí být, ale je nanejvýš vhodné ho během vaření ochutnávat, aby se nezkazilo. A když naaaahodou zbyde, ten inženýr se musí taky zapít, ne?
Jasně, víno je v tomto případě nezbytné.
Určitě !! Já tu chuť vína mám právě ráda . Červeného , bílého . Ale rozumím , kdo to nechce . Ale znám ve svém okolí , že mění názory na víno v jídle . Květulko , nezavrhuj , však vzůreček vyzkoušej v kastrůlku
No jo no… Určitě máte pravdu, ale s vínem to nemám pro koho vařit. Musím zababicovat a bude bez vína 🤷♀️
Před 6ti lety dala 60anda do komentů králíka na hořčici – je to dost podobné, jen je tam paprika a grilovací koření a to občas dělávám (s rýží).
Inženýr asi v dohledné době nepřiběhne, zkusím tedy tu krůtu a rozmarýn (španělský mi hezky obráží), čímž to bude jiný recept, ale věřím, že i tak si pochutnáme. 😋😎
Květulko , když je tam tolik hořčice , pořad byste poznali tu navinulou chuť vína? Ale nenutím to, prostě vy víno v receptu NE
no když vynechákzmění chuť tý omáčky…víno se blbě něčím nahrazuje…tu chuť navinulou,tam nedáš ani jemným octíkem ano citronem..to to kopne někam jinam…
Přesně, bez vína je to úplně jiná chuť. Když dáte kvalitní, není co zkazit.
Doposud jsem se zdráhala vařit s vínem, ale Jana59 a k ní ještě dobrozdání Hadérky mě
utvrdilo v tom, že tohle udělat musím. Pokud nebude inženýr, sáhnu po krůtě, nebo dokonce svléknu z kůže kuřecí stehna. (Dobrý den, pane Babico.) 🙂
Taky to udělám ze stehen kuřecích,akorát tu kůži svlékám až po uvaření.Ona tomu přece jen dá chuť,mám vyzkoušeno s kuřetem na paprice..Ale jinak to vypadá luxusně….hořčici v omáčce mám ráda….
Nojo, ale to ji svlíkneš i s tou hořčicí. Ano, souhlasím, dává chuť, ale asi bych ji svlíkla předtím a jen tak ji přidala do kastrolu…
klidně i do slepice..ta hořčice ji nakřehne…ale chce ji nechat opatlanou přes noc ležet v lednici…v přikryté misce nebo v uzavíratelném sáčku…
No přesně jako Květa já do vaření víno nerada ale jsou to než 2 decky tak ještě dost zbyde k hotovému a to se pak spojí ty chutě .Ne?
Evi, ty jsi ďábel , já vínu sice vůbec nerozumím , akorát vím , že mám ráda když tak suché