(3024) Králík Braillon

4 porce králíka
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce dijonské hořčice
asi 3 cm másla
250 ml suchého bílého vina
100 ml vody
250 ml šlehačky
aalá snítka rozmarýnu (kdo nemá rád, nedává)
sůl
pepř

Maso osolte, opepřete a opatlejte hořčicemi. Zlehka opečte na másle, přidejte rozmarýn a podlijte vínem a vodou. Pečte v troubě do změknutí. Měkké maso vyndejte, chcete-li, oberte. V pekáči seškrábněte přípečky, přidejte šlehačku a provařte.

Poslala Devětapadesátka: „Podávala jsem s noky z odpalovaného těsta, může být i knedlík. Vzorek je bez přílohy na dezertním talířku.“
A já dodávám – je to výborné, vařila jsem včera.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

22 komentářů: (3024) Králík Braillon

  1. jarybarka napsal:

    Jani Ólalá! Já bych si dala s karlovarským knedlíkem.

  2. Francizska napsal:

    Hned bych se nechala pozvat, nezbylo?
    A s tím karlovarským knedlíkem, mňamka.
    Recept je krásně popsaný, nikdy jsem nevarila a ani neochutala. Jen jsem věděla, že existuje recept králík na hořčici. Nikdy mne to nezlákalo.
    A teď už vím , že to bude vynikající. Musím koupit králíka.

  3. Devetapadesatka napsal:

    A děvčata, zkoušela jsem i s rýží a taky výborný. Skoro lepší než s knedlíkem.

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    My ho včera měli s HK. Ale kdo nemá možnost králíka, klidně bych šla do krůty … a tam bych to určitě dala s rýží.

  5. Vera M. napsal:

    Tohle jooo. Určitě si udělám . V 🌎 mívají tácek se 4 předními nožkami , to je tak akorát pro mě na dva dny a tak jako Franci , těším se

  6. Haderach Kwisatz napsal:

    Květě se to asi nebude líbit, ale to víno bych fakt nevynechávala.

  7. bozena.fialova napsal:

    Doposud jsem se zdráhala vařit s vínem, ale Jana59 a k ní ještě dobrozdání Hadérky mě
    utvrdilo v tom, že tohle udělat musím. Pokud nebude inženýr, sáhnu po krůtě, nebo dokonce svléknu z kůže kuřecí stehna. (Dobrý den, pane Babico.) 🙂

  8. jarybarka napsal:

    No přesně jako Květa já do vaření víno nerada ale jsou to než 2 decky tak ještě dost zbyde k hotovému a to se pak spojí ty chutě .Ne?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..