(3028) Kuřecí placičky

Základ:
kuřecí prsa
Solamyl
vejce
olej
sůl
pepř

Zmražená kuřecí prsa nechte jen povolit, čerstvá naopak mírně zmrznout – bude se s nimi lépe pracovat. Maso nakrájejte na opravdu  malé kousky, nechte úplně rozmrznout, slijte uvolněnou vodu a smíchejte s vejci, olejem a Solamylem – platí na 1 kuřecí prso jedno vejce, jedna lžíce oleje  a jedna lžíce Solamylu. Lžíce – ne lžička. Osolte a opepřete.

Dál se fantazii meze nekladou, přidejte, co vám libo – koření, jarní cibulku,  bylinky. Já dala směs grilovacího  koření na kuře od Salvátora, bez soli a glutamátu.

Nechte alespoň hodinu proležet, pak do  vyšší vrstvy oleje tvořte lžící malé placičky a osmažte z obou stran dozlatova.  Podávejte s pečivem, bramborami na 100 způsobů nebo jen se salátem. Na fotce zelný s koprem (recept 141).

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (3028) Kuřecí placičky

  1. a.rena napsal:

    Juuu, tak to si dám líbit! Bude to hezky šťavnaté, mňam. Jdu do toho.

  2. jarybarka napsal:

    Líbí se mi. A se salátem to bude výborné.

  3. bozena.fialova napsal:

    A je rozhodnuto, co udělám o víkendu. S petrželkovými brambory. 🙂 Díky za recept.

  4. adela.adale napsal:

    Já drůbež všeobecně, a kuřecí prsa tuplem, moc nemusím. Ta prsa snesu jen ve dvou případech – výjimečně jako kuřízek, a potom jako salát s pórkem a ananasem. Ale tato úprava mě zajímá a vypadá moc dobře, bude se mi hodit, až mi zase v létě přijedou vnoučata. Ti zase rádi kuřata na 1000 způsobů … A jak to vidím, dám si s nima 🙂

  5. kvetula.v napsal:

    Podobné raráškům a ty mi rádi, Děkuji za připomenutí toho zelného salátu – nějak jsem ho pozapomněla. Kopr už se v květináči činí a doufám, že bude k mání mladé zelíčko – ten salátek je super😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..