(3027) Pomazánka z červené řepy II.

červená řepa v sladkokyselém nálevu (100g)
strouhaný křen (1 lžíce)
termizovaný sýr typu lučina (250 g) – může být domácí výroby (např. 1801)
sůl
pepř

Okapanou, na hrubo nastrouhanou řepu smícháme s ostatními surovinami, důkladně promícháme, ochutíme.

Poslala (opět) Květoslava: „Na pečivu můžeme ozdobit řeřichou, petrželkou a pod… (omlouvám se, já zrovna žádné bejlí neměla). Poměr surovin můžeme měnit dle svého vkusu.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (3027) Pomazánka z červené řepy II.

  1. jarybarka napsal:

    Vypadá to zajímavě.
    Nakládanou řepu mám ráda,jen si nedovedu představit chuť tě pomazánky.
    Zato si dovedu představit nazdobené jedlymi květy:sedmikráska,řeřicha…

  2. sharka.68 napsal:

    já ráda červenou řípu..na všechny způsoby…

  3. kvetula.v napsal:

    No jo… opět já… Ale jsem ráda, že nejsem jediná milovnice červené řepy na každý způsob. Teď už nemám přísun čerstvě vypěstované, tak trošku polevuji, ale i tak se jí u nás zkonzumuje dost a i způsobů úpravy je dost. Chápu ty, co jim ta zemitá chuť a vůně vadí a nikdy nikomu řepu nevnucuji. Naložená řepa tu zemitou chuť ztratí a v té pomazánce je vynikající. Dělala jsem poprvé – trochu s obavami, ale chuťově je vynikající, jemná a vůbec ne ostrá (tedy moje doma naložená).
    A pro pěstitele – červená řepa je výborná předplodina pro česnek. Na záhonu po řepě byl vždy česnek větší, než na druhém, po jiné plodině, i když stejná sadba a stejný den sazený. A vůbec nejlepší byl vždy přímo v jahodách😉😎

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    Mám to jako Renata. A právě nakládanou mi zhnusili už ve školce a škole, zbylé úpravy se vezou. Tu pečenou ve směsi zvládnu….kousek.

  5. IvaC napsal:

    Mám ráda řepu,třeba nakrouhanou na julienne,nakládanou s fenyklem,mňam.Nebo syrovou jako salát s mrkví a jablky,strouhanou ,přidaný med,citronová šťáva a pepř a o bořšči ani nemluvě.Dělá se ,ale to jsem nezkoušela,i carpaccio z řepy s kozím sýrem a ořechy,atd. Ta pomazánka barvou trochu odrazuje,ale chuťově bude dobrá….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..