Na pečená jablka je třeba:
10 menších jablek
50 g másla
30 g cukru
1/8 l smetany
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Jablka se vloží do kastrůlku, ve kterém se nejprve nechalo rozpustit máslo a dají se péci do trouby na zhruba půl hodiny. Zkusíme, zda jsou jablka měkká a pokud ano, vyndáme je ven, polijeme je smetanou a posypeme cukrem.
Můžeme ozdobit čokoládou, ostřejším džemem.
Dále můžeme doplnit sušenkami, perníčky nebo nějakým jednoduchým piškotem.
Z kuchařky Kejřové čerpala Jana Macůrková, foto ilustrační.
Zajímavě zní ty perníčky , ale než jsem přečetla recept , myslela jsem , že se jablíčka pečou ve smetaně . To by mohlo být moc dobré- a přestože já sladké vůbec , tak tohle mě zaujalo . A perníčky takové ty rumové v sáčku . Prodává se to ještě ?
ano,prodávají se..a u nás i tvrdej perník na strouhání a ten stačí do toho nasypat (mají bloky i perníkovou strouhanku) a přidat šplouch rumu..
tak se doma do Anušky Kejřové podívám, přijde mi to takové, nezlobte se…nedotažené….
Nemusíš, podívej se „Co nového na kopci“ – dělaly to podle ní úplně stejně.
nesedí mi přelejt horký pečený jablka smetanou (dejme tomu pokojové teploty) a pocukrovat..nevsákne se to a krémovitost taky nikde..
PS: já vím, že jsi to prověřila…