(3029) Pečená jablka se smetanou

Na pečená jablka je třeba:

10 menších jablek
50 g másla
30 g cukru
1/8 l smetany

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Jablka  se vloží do kastrůlku, ve kterém se nejprve nechalo rozpustit máslo a dají se péci do trouby na zhruba půl hodiny. Zkusíme, zda jsou jablka měkká a pokud ano, vyndáme je ven, polijeme je smetanou a posypeme cukrem.

Můžeme ozdobit čokoládou, ostřejším džemem.
Dále můžeme doplnit sušenkami, perníčky nebo nějakým jednoduchým piškotem.

Z kuchařky Kejřové čerpala Jana Macůrková, foto ilustrační.

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (3029) Pečená jablka se smetanou

  1. Vera M. napsal:

    Zajímavě zní ty perníčky , ale než jsem přečetla recept , myslela jsem , že se jablíčka pečou ve smetaně . To by mohlo být moc dobré- a přestože já sladké vůbec , tak tohle mě zaujalo . A perníčky takové ty rumové v sáčku . Prodává se to ještě ?

  2. sharka.68 napsal:

    tak se doma do Anušky Kejřové podívám, přijde mi to takové, nezlobte se…nedotažené….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..