Z kapustových listů seříznu hlavní žebro ještě před blanšírováním, po vychladnutí a osušení dávám na sebe jeden velký a dva menší, naplním masovou směsí , zavinu a ovážu potravinářským provázkem. Do pekáče dám nakrájenou cibuli, na ni závitky a na každý silnější plátek anglické slaniny. Pokud nějaká zbyde, nakrájím ji na kostičky k cibuli do základu. Podleji trochu vařící vodou a zvolna upeču, aby slanina nevykorala. Šťávu nakonec zjemním kouskem másla.
Do komentářů vepsala Boženka Fialová
Pátek. Pardon, ale na 5 dní odjíždím.
Jasně!! Jen si odpočiň, a ne, abys myslela na nêjaký sulšný vychování🤣
Mám jen jeden dotaz na Boženku – kdy se bude podávat? Donesu si vlastní talíř i příbor a umeju nádobí!
Až seženu nějakou pěknou svěží mladou kapustu, dám včas vědět. 🙂
Boženko, na přesně stejnou, jako na obrázku jsem koukala včera na tržnici. Byla čerstvá, jen pro mé účely měla hodně tvrdých – okrajových – listů. Já mám radši, když už má víc nerostlou hlávku. Ale pro tento účel by asi byly ty silnější, tvrdší, listy lepší? 🤔😎