(3048) Kapustové závitky VZK 1199

Z kapustových listů seříznu hlavní žebro ještě před blanšírováním, po vychladnutí a osušení dávám na sebe jeden velký a dva menší, naplním masovou směsí , zavinu a ovážu potravinářským provázkem. Do pekáče dám nakrájenou cibuli, na ni závitky a na každý silnější plátek anglické slaniny. Pokud nějaká zbyde, nakrájím ji na kostičky k cibuli do základu. Podleji trochu vařící vodou a zvolna upeču, aby slanina nevykorala. Šťávu nakonec zjemním kouskem másla.

Do komentářů vepsala Boženka Fialová

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (3048) Kapustové závitky VZK 1199

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Pátek. Pardon, ale na 5 dní odjíždím.

  2. lakysa22 napsal:

    Mám jen jeden dotaz na Boženku – kdy se bude podávat? Donesu si vlastní talíř i příbor a umeju nádobí!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..