kachna
majoránka
sůl
Jen osolím, okmínuji,dám trošku majoránky dovnitř i z venku. Peču na suchém plechu „bez vody“ přiklopenou na 120 °C 5 – 6 hod. Před koncem pečení sundám plech asi na 1/2 hod. Mám to z jednoho časopisu, nevěřila jsem, že bez podlévání bude k jídlu. A fakt je a pěkně křehká.
Jak uvedeno v názvu, do komentářů připsala Jiřinka
Já jsem tomu u receptu 780 taky nevěřila, ale funguje to.
A já to potvrdím taky. Je sice horko, ale chuť je pořád.
Jani,hodně nebeských květin na konci školního roku….
Kačena v mrazáku, až se sežene další strávník, aby nebyla jen pro jednoho, tak se nechàm přemluvit . Nepodlévat – to jsem jeßtě nezkjsila .
Dělám stejně, ale bez majoránky, jen sůl a kmín. Večer nachystám, i s pekáčkem šoupnu do lednice. Ráno, jak se vzbudím – někdy mezi 5 – 6 – strčím do trouby na 120 a jdu si zase lehnout. Takové skoro bez práce 🙂
Já zase dle široké rodiny – asi místní zvyk – jen sůl a majoránku , žádný kmín …
Také bez podlévání neznám a Jiřince věřím . Pokud je to její obrázek , tak mám dokonce ten stejný modrý pekáček 🥰🤗
takhle ji peče můj drahý a je moooc dobrá…
Za posledních 10 let jsem kačenu pekla jednou. Kdesi jsem četla, že se má dát do pekáčku, kde kolem ní bude co nejmíň volného místa, jen sůl a kmín (o majoránce ke kachně jsem nikdy neslyšela), tak jsem to udělala a pomalu ji pečodusila ve vlastní šťávě. Nakonec odklopenou nechala udělat křupavou kůžičku. Byla moc dobrá. O zopakování se zatím pořád jen mluví. Jestli na to dojde, zkusím přidat tu majoránku- mám domácí 😉😎
Taky tak děláme. Peče ji manžel. Pečeme ji asi 11 hodin, kupujeme jen maďarskou. Manžel si natáhne budík, vstane, strčí do trouby, jde si lehnout. Začínáme na 90 ti stupních. Je vynikající. Peče ji podle nás syn i zeť.
Já jsem velkým příznivcem pomalého pečení i vaření.
Výhodou je, že bydlíme v rodinném domě, takže něco udělám v průběhu vaření na zahradě.
Dnes u nás bylo dlouze pečené kuře. Taky dobré.
Tak to je krásně vypečená kačenka ….. sice je teplo, ale dala bych si hned 👍👍👍😋