(3042) Teplý bramborový salát (německý)

700 g salátových brambor
200 ml kuřecího vývaru
3 lžíce jablečného octa
3 lžíce slunečnicového oleje
sůl a pepř
2 lžičky dijonské hořčice
2 jarní cibulky

Celé brambory, ideálně spíš menší až středně velké, uvařte ve slupce doměkka.
Než se uvaří, vývar přiveďte téměř k varu, ocet smíchejte s olejem, solí, pepřem a dijonskou hořčicí.  Jarní cibulku nakrájejte najemno.

Uvařené brambory slijte, nechte z nich odejít všechnu páru a oloupejte je. Pak je nakrájejte na kolečka.

 K horkým nakrájeným bramborám přilijte polovinu vývaru a olejovou zálivku. Jemně, ale důkladně promíchejte, až se suroviny propojí. Brambory zálivku vsáknou, proto zbytek vývaru přidávejte jen opatrně, aby vznikla jen lehká zálivka, brambory nesmí ležet v nadbytečné tekutině.

Salát podávejte ihned, hodí s k masu připravenému na minutku nebo grilovanému.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (3042) Teplý bramborový salát (německý)

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Já tenhle salát ráda, ale loupání horkých brambor mě popuzuje… 🙂

  2. sharka.68 napsal:

    já zas ty, kdo to nikdy nezkoušeli/y , jemně upozorňuji na to,že to musí být silný vývar a žádná slabá vodička… a používám hovězí,mě to s kuřecím nechutná..(hovězí vývar používají v Rakousku)
    je to velice dobré a v létě není ani potřeba maso, dá se to jíst jako hlavní letní jídlo…

  3. lakysa22 napsal:

    Já ho poprvé dělala předloni, kdy si ho přál synátor. V kuchařce sice byl, ale nenapiflo mě ho vyzkoušet. Tak bych zas mohla – je rychlejší, než klasickÿ, a v tomhle p o c a s í ….

  4. a.rena napsal:

    Mě to moc láká, ale já bych nemohla tu cibuli. Tak jen vždycky udělám od oka a ani neochutnám. Prý je dobrý.

  5. Vera M. napsal:

    Na cestách necestách v Autohofech už jsem ho jedla a moc mi chutnal . K dijonské jsem stále ještě nedospěla, tak já s naší nejnej plnotučnou a červenou cibulkou , ta je jemnější .
    Pochutnám si . Prohřeju s tím vývarem … taky loupu Max vlažné

  6. Haderach Kwisatz napsal:

    Francizska si správně všimla, že recept je duplicitní s receptem 2635, včetně obrázku. Já se snažím duplicity kontrolovat, ale tohle byla past – hledala jsem „salát německý“, a on je tam jako „vídeňský“. Tak pardon, stane se.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..