(3041) Celerové hranolky VZK 404

celer
hladká mouka
paprika
olej
Celerové hranolky: nakrájím syrový celer na formu hranolků, vnořím do hladké mouky s paprikou a lehce obalím. Pak dám na pekáč do trouby. Na pečpapír, trochu pocákám olejem a nechám upéct. Skvělé, křupavé, zdravé.
Foto ilustrační.

Do komentářů připsala Katyp50

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (3041) Celerové hranolky VZK 404

  1. sharka.68 napsal:

    koukám tu na recept, co jsem kdysi dávala Karol…když jich u mne sežpapala celej plech (2 bulvičky) a zalila je červeným vínem…to už je tak dávno..podělila se s Vámi o něj v říjnu 2017 a za 11 měsíců už nebyla…já se v té době naučila jíst křupavý na´tový celer a na hrany pozapomněla…tuhle jsem si říkala,když se mi rozjely sazenice cuket a dýní,jak by protáčela oči nad cuketami a povídla si s hokaidicemi,jaké z nich budou dobroty..cukety vzala na milost jen ty křupavé a mladé a pak,smažené plněné květy-žervé s bylinkami a těstíčko a osmažit..to jo, to by cuketám i svítila, aby kvetly..
    vzpomínka na obě holky,co jsou jinde a přece zůstaly s námi…

  2. bozena.fialova napsal:

    Celer můžu kdykoliv, jakkoliv a s čímkoliv, takže brzy spáchám. 🙂 Díky za recept.

  3. 60anda napsal:

    Ten můj by to mohl mít klidně k snídani, obědu i večeři. Někdy dělám i s bramborem a mrkví, ale celeru tam musí být vždycky nejvíc a ten vyzobe jako první

  4. kvetula.v napsal:

    Celerové hranolky jsou u nás oblíbené (taky jsme měli oběd – celerové hranolky se smaženými celerovými řízky🤦‍♀️). Dělám ale tak, že blanšírované okapané hranolky promíchané s grilovacím kořením a stříknuté olejem peču na plechu. S moukou by mohly být křupavější – vyzkoušíme uvidíme 😋😎

  5. lakysa22 napsal:

    Celer kdykoli, kdekoli a v jakémkoli množství. V troubě bych to mohla zuksit, zatím smažím…a už dopředu říkám, že zvzůreček nebude! Samamammalo!

  6. jarybarka napsal:

    Celer jim v jakékoli podobě. A moc ráda i syrový.Namáčený do dipu.
    Hranolky jsem dělala jako Květa s moukou možná zkusím.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..