Pokrájené zelí se solí a drceným kmínem trošku podliju vodou a podusím tak, aby nebylo ani tvrdé, ani moc měkké. Přebytečnou vodu sliju, přidám do sklovata osmaženou cibulku a lehce ocet. Kdysi jsem cibulku smažila na sádle, teď už jen na oleji, protože co zbyde ujídám studené a ztuhlé sádlo bylo rušivý element.
Autorku nemusím uvádět.
Já se omlouvám, že zas pozdě. Věděla jsem, že se to blíží, ale podcenila jsem ukecanost. Ono to hodně poposkočilo…
Já bych si to dala studené – nezbylo trošku??
U nás letí syrový, jen prosolený, promačkaný, k tomu jablíčka nebo rozinky a cukr. Ale to je ten za studena. Tady to vypadá, že je to něco jako dušené zelí, tam přidávám kromě jablka ještě skořici a hřebíček.
Vypadá to hodně jedle 👍👍👍
Syrový mám nejradši z mladého zelí. Dneska jsem to na tržnici zazdila – až doma mi došlo, že jsem ho měla koupit právě na salát… No mám pěknou mrkev, čerstvou cibuli i se svěží natí, dobré brambůrky – byly k obědu i se smaženým květákem – už nám začínají zeleninové hody 😋😎
Zelí je nejlepší zelenina
Porušení je skvělé červené i bílé. Mňam
Podušené…
Dělám s červeným šílené procesy: dusím s cibulí na sádle , červené víno , později sušené Švestky a kousky ze dvou jablek . Trvá to … neskutečně dlouho . Je na čase zkusit něco jiného .
Už jsem ze zoufalství a nedostatku času podávala fľašové z Lidela ( bylo moc dobré jen tak , jak bylo ). Ale tento způsob určitě co nejdříve vyzkouším