(3044) Zelí podle Kvetuly.V VZK 1292

Pokrájené zelí se solí a drceným kmínem trošku podliju vodou a podusím tak, aby nebylo ani tvrdé, ani moc měkké. Přebytečnou vodu sliju, přidám do sklovata osmaženou cibulku a lehce ocet. Kdysi jsem cibulku smažila na sádle, teď už jen na oleji, protože co zbyde ujídám studené a ztuhlé sádlo bylo rušivý element.
Autorku nemusím uvádět.

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (3044) Zelí podle Kvetuly.V VZK 1292

  1. lakysa22 napsal:

    Já bych si to dala studené – nezbylo trošku??

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    U nás letí syrový, jen prosolený, promačkaný, k tomu jablíčka nebo rozinky a cukr. Ale to je ten za studena. Tady to vypadá, že je to něco jako dušené zelí, tam přidávám kromě jablka ještě skořici a hřebíček.
    Vypadá to hodně jedle 👍👍👍

    • kvetula.v napsal:

      Syrový mám nejradši z mladého zelí. Dneska jsem to na tržnici zazdila – až doma mi došlo, že jsem ho měla koupit právě na salát… No mám pěknou mrkev, čerstvou cibuli i se svěží natí, dobré brambůrky – byly k obědu i se smaženým květákem – už nám začínají zeleninové hody 😋😎

  3. jarybarka napsal:

    Zelí je nejlepší zelenina
    Porušení je skvělé červené i bílé. Mňam

  4. Vera M. napsal:

    Dělám s červeným šílené procesy: dusím s cibulí na sádle , červené víno , později sušené Švestky a kousky ze dvou jablek . Trvá to … neskutečně dlouho . Je na čase zkusit něco jiného .
    Už jsem ze zoufalství a nedostatku času podávala fľašové z Lidela ( bylo moc dobré jen tak , jak bylo ). Ale tento způsob určitě co nejdříve vyzkouším

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..