vepřové maso
majonéza
plechovka rajčat
2 lžíce zeleniny v soli – recept 257
1/2 cibule nakrájené na půl měsíčky
1 bílá paprika
1 kapie
1/2 pórku
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce paprikové pasty – recept 2347
olej
3 lístky bobkového listu
trochu tymiánu
několik černých oliv
Maso si připravíme den předem. Protože manžel má rád vepřovou kýtu, kterou, já nemusím, tak ji den předem potřu majonézou a nechám v lednici odpočívat do druhého dne.
V kastrolu opečeme plátky masa, vyndáme a opečeme cibuli, přidáme zeleninu v soli a na závěr přidáme protlak.
Až je vše orestované vrátíme maso, podlijeme, přidáme rajčata z plechovky, dvě lžíce paprikové pasty, bobkový list, tymián a mletý pepř. Dle chuti osladíme a dusíme do měkka. Já nesolím, ta zelenina je slaná dost.
Jakmile je maso skoro hotové, orestujeme na pánvi pórek, později i pokrájené papriky, trochu osolíme a vše orestujeme až jsou papriky na skus. Nesmíme ji rozvařit.
Do omáčky před dokončením přidáme pár pokrajených černých oliv, plátek másla a dále už nevaříme.
Poslala Francizska: „Dcera nemá ráda teplou papriku, to přímo nesnáší. Proto vznikla tato varianta. My si papriku promícháme s omáčkou. Variant je hodně, prostě podle lednice.“
Mňam, to bude moc dobré. A servírování jak v Alcronu.
Olalá, to si dám líbit! Moc pěkný recept a jak píše a.rena, krásně naservírováno.
Masíčko se šťavkou , no nic lepšího nevím . A už delší dobu mám chuť na brkaši . Hanko 👍
Holky, děkuji za pochvalu. Já mám ráda takové recepty.
Zajímavá zeleninová kombinace, ráda se nechám inspirovat (jen to budou plátky z plecka) 😋😎
Vypadá to luxusně ,takové příjemné,neobvyklé jídlo….