strouhanka
vajíčko
olej
sůl
pepř
majoránka
Po obalování řízků smíchám zbylou strouhanku, vajíčko, přidám trošku oleje, sůl, pepř a majoránku a osmažím. Říkáme těmto placičkám grizzly.
Do komentářů přidala Lida.f.
strouhanka
vajíčko
olej
sůl
pepř
majoránka
Po obalování řízků smíchám zbylou strouhanku, vajíčko, přidám trošku oleje, sůl, pepř a majoránku a osmažím. Říkáme těmto placičkám grizzly.
Do komentářů přidala Lida.f.
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Taky spotřebuju zbytky po obalování, někdy přistrouhnu kousek sýra, nebo přidám nastrouhaný salám, šunku.
tak já klasiku – vajíčko,strouhanka,sůl,pepř a dělat jako poslední řízek…;-)
Tak já taky klasiku, ale nápad Lakysy taky supr, vyzkouším až bude příležitost. Je zajímavé, že i celkem jednoduché věci člověka hned nenapadnou a přitom to musí být určitě moc dobré.
Tak já se přiznám, že z toho zbytečku dělám placku pro potkany, děsně jim to chutná. Ovšem v mikrovlnce, ne smaženou. Bez oleje, bez soli, bez pepře. 🙂
A já též přidávám sýr nebo i houby když jsou.
Když ale jezdím na ryby udělám placku tuhou a používám na háček.
Také dělám ze zbytků vajíček. Přimíchám trochu strouhanky, aby to nebylo moc husté a pak hážu lžičkou do tuku malé nočky – jednohubky. Jsou hned usmažené a děcka (i dospělí) se o ně málem porvou.
Jasněeee! Placičky muší bejt! No, a když zbyde málo matriálu, tak krom již uvedeného lze přistrouhat jakákoli zelenina. Ale i hrst bylin typu kopřiva, bršlice… a kořenění může být i pěknej punk.