(3075) Kapustičky ve slanině – VZK NEVÍM

Ovařit zhruba 8 minut v osolené vodě, okapat a osušit, zabalit jako švestky nebo olivy do slaniny, naskládat vedle sebe do pekáčku, důkladně opepřit a do zlatova (té slaniny) opéci. Podávat s chlebem nebo jako přílohu k masu či čemukoliv.

Někdy někdo někde vepsal do komentářů, zapomněla jsem si to poznamenat.  Myslím, že to byla Iva C. nebo Imelda – pokud se autor přihlásí, doplním.

Pokud nebudete kapustičky skládat úplně nahusto a máte strach, že se vám rozbalí, sepněte párátkem – můj dodatek.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (3075) Kapustičky ve slanině – VZK NEVÍM

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Zítra balím a odjíždím z chalupy, takže to máte s předstihem.

  2. BOYE napsal:

    Kapusta, v jakékoli velikosti a variantě, si s uzeným notuje nebeský symfonie. A tak, když není hezká slanina, nakostičkuju uzený bůček, osmahnu a do toho přihodím kapustičky. Honím společně po pánvi, dokud to není luxusní. Nebo dokud odolávám…

  3. lakysa22 napsal:

    Mám nápas a dobrý! V zájmu ochrany dřevin bych ta plárattka vynechala, kapustičky pořádně nahusto a aby nepřišly vniveč, tak já s nimi přijdu pomoct. Stačí písknout..

  4. sharka.68 napsal:

    a když se těsně před koncem proházej s rozetřenejma stroužkama česneku…to j eještě lepčejší 😀

  5. bozena.fialova napsal:

    Výborný a přitom jednoduchý recept. Jen co se v prodeji objeví růžičková kapusta, vyzkouším. Díky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..