brambory
kyselá okurka
mrkev
česnek
pažitka
sůl
pepř
majolka
Uvařit brambory ve slupce, oloupat, nastrouhat. Nastrouhat zavařené okurky, trochu mrkve, prolisovat česnek, přidat sůl, pepř, na drobno pokrájenou pažitku a majolku. Promíchat.
Text a foto pan Milan Paleta
Pan Paleta umí – teď ještě kdyby poslal zvzůreček – a bude to dokonalé! I kredence by byly, tak zkusit by se to mohlo😋
No,s česnekem si bramborový salát představit neumím,ale nemusí to být špatné.
Taky dělám bramborovou pomazánku,dávám tam to samé,co do salátu,včetně vajec na tvrdo,jablíčka,řapíkatého celeru i worcesteru,jen je to buď strouhané,nebo nadrobno….
Tak to máme dost podobné. Když je salát z drobných součástek, mažu ho na chlebíčky. Jenže já a bramborovej salát, to je kapitola sama pro sebe. Jen ten vánoční je pokaždé víceméně stejnej. Jinak co kus, to originál. Brambory a dál, co dům dal. Takže páně Paletův s česnekem by se u nás rozhodně neztratil. A je fuk, jestli jako salát, nebo jako pomazánka.
Pan Paleta ingredience strouhá a já mačakám šťouchadlem na brkaši už hotový salát ( potřebnou část na chlebíčky 🤣 )
Já taky…
Bramborová pomazánka je velmi vděčná. Do bramborového základu (vařené brambory + nějaké pojidlo typu pomazánkové máslo, termizovaný sýr, nebo majonéza) se nechá přimíchat prakticky cokoliv. Se sardelpastou, kečupem, wassabi pastou dělám nejen různé příchutě, ale i barvy. Jen mrkev jsem do té pomazánky nikdy nedávala. Ta je u mne vyhrazená pro verzi bramsalátovou. 😎
Zajímavé, neznala jsem a ráda zkusím až bude příležitost 🙂
Já chlebíčky miluju a pokaždé když ten obrázek s chlebíčky vidím,
srdce mi plesá a chutě se sbíhají.