(3103) Pita quesadilla

křížená s qurritem aneb když vás tlačí čas, zhybridíte dohromady  recepty 3034, 1537 a 1353.

pita chléb
kuřecí prsa
strouhaný sýr
majolka
máslo
olej
koření dle chuti

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky,  na másle s  troškou  oleje osmahneme do měkka,  osolíme a opepříme, okořeníme dle chuti. Nastrouháme si hodně sýra.
Pita chléb rozkrojíme napůl, uvnitř potřeme troškou majolky a naplníme kuřecími nudličkami, smíchanými se sýrem. Zapečeme v kontaktním grilu nebo (zatížené) v troubě.

A proč jsem napsala „když vás tlačí čas“? Kuřecí nudličky jsou hotové natošup a opravdu dobrý pita chléb mají v Lidlu…

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (3103) Pita quesadilla

  1. lakysa22 napsal:

    Já to zrychlím ještě víc..použiju šunku. Ne, že bych se chtěla montovat do receptu, ale já a drůbež….fšak víte. I tak to bude dobrý!!

  2. sharka.68 napsal:

    JÁ MÁM HLAD….no jo,jenže v šupleti jen banán..v práci je mikrovlnka,ale další ingredience nejsou a pitu ani maso taky nemám…. 🙁

  3. BOYE napsal:

    Dobrá, budu ti věřit a pitu z L. zkusim na zkoušku koupit. Když u nás dojde na „plackos“, vždycky je děláme, protože s kupovanýma nemáme dobrou zkušenost. Jen pro Emilii kupujeme bezlepkový, protože ty se zas nedaří nám.
    Pokud jde o tu směsku, bylo to včera v naší kuchyni ouplně stejně. Prsa, máslo-olej, kousek cibule lahůdkové, množina sečuánského pepře a petrtelka. Místo sýra a majonézy pár lžic smetany, neb ve finále se to míchalo do těstovin. A do hotového, ale hoooorkého, jsme zamíchali nadrobno posekané rajče. Jo, šlo to.

    • lakysa22 napsal:

      Věř Luci, teď jsem koupila👍 ofßem hladová jak pes jsem půlku snědla s cottage, takže podle recepísku až zítra. Dobrý bylo i tak😋

      • kvetula.v napsal:

        Když je načnu, a vše se hned nesní, tak vyndám z původního obalu a v mikrotenu v lednici ještě pár dní vydrží. Jednou jsem rozpékala nakrájený na nudličky na pánvi a taky dobrý😋

        • Haderach Kwisatz napsal:

          Jak načnu? Z jakého obalu? Pita chleby se v Lidlu prodávají jednotlivě jako housky.

          • Haderach Kwisatz napsal:

            A na nudličky nakrájené bys to asi neopekla, je to tak 3 cm vysoká dutá nafouknutá placka. Nepleteš si to s tortilama?

          • kvetula.v napsal:

            Tak nevím, asi kupuju jiné, než Ty – musím pořádně kouknout, co tam prodávají. Já kupuju když mají v akci takové dvojbalení po 4 kouskách zatavené (2×4). Protože všechny 4 najednou nesníme, tak dávám do lednice. Jsou placatý, uprostřed dutý, tak když nakrájím proužky, rozpadnou se na spíš tedy hranolky, než nudličky, ale opečou se hezky jako krutony.

          • Haderach Kwisatz napsal:

            Aha, tak balenej jsem neviděla, tenhle čerstvej kusovej mají poměrně nedlouho a je skvělej.

          • sharka.68 napsal:

            jo v regálech s čerstvým pečivem, ale v nějakejch týdnech v lidlu,mají i trvanlivé- balené v „celofánu“… tuším, že to je řeckej tejden…

    • kvetula.v napsal:

      Taky ho tam kupuju. Má celkem dlouhou trvanlivost a když není pečivo, nebo jsou chutě, je to raz dva.
      Běžně dělávám se zeleninkou a nějakými kousky zbylé pečínky+ dresing jako to tu dělají Turci, ale s tím sýrem taky zkusím, když nebude dost vhodné zeleniny,
      ať je změna. Dobrý nápad👍😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..