(3145) Zelný salát s ovocem

Hlávkové zelí nakrájíme a krátce spaříme horkou vodou, zkřehne.
Pomeranč nakrájíme na kousky, zakysanou smetanu a bílý jogurt si smícháme půl napůl, přidáme meruňkovou marmeládu (1 lžíce).
Zelí si lehce osolíme, úplně malinko opepříme, přidáme cukr (1 lžíce), zamícháme smetanu a jogurt s marmeládou a přidáme do zelí. Přidáme pomeranč, zamícháme a můžeme podávat s plátkem vařeného vajíčka a plátkem rajčete.

Poctivě uloupeno v jedné nejmenované FB skupině od pana Josefa Senohrábka. Přišlo mi to dost zajímavý…

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (3145) Zelný salát s ovocem

  1. a.rena napsal:

    Zajímavé rozhodně. Až mi to někdo strčí pod nos, ráda ochutnám. Přiznám se bez mučení, že si tu chuť moc nedokážu představit.

  2. Devetapadesatka napsal:

    Jak jsem experimentátor, tak do tohohle nepůjdu, i když to může být dobré. Jak píše a.rena – musela bych to ochutnat. V zásadě to zelí tam až tak moc chuť mít nebude, ale neštymují mi tam ta vajíčka s tím rajčetem.

  3. lakysa22 napsal:

    To mně by vajíčko s rajčetem štymovalo, ale marmeláda a pomeranč – taky bych musela ochutnat, možná bych se divila, jak by to bylo dobré. Navíc u nás meruňková není oblíbená, když jsem udělala, celý rok jsem ji pašovala do kde čeho, aby se spotřebovala

  4. BOYE napsal:

    Když se to v nejmenované skupině objevilo, taky jsem koukala. Zelí bylo čínský, nakrájela jsem tu bílou část. A neměla jsem tu správnou marmeládu. Tak jsem rozmašírovala jednu kompotovou meruňku v trošce marmelády pomerančový. Zelí jsem nespařila a vajíčko na osminky lehce vmíchala. Rajčata nebyla. S krajícem kváskovýho to bylo moc dobrý.
    Tak a protože do kvákárny je dlouho, musim se vám pochlubit. Před dvěma hodinami jsem se stala opět tchyní. Potřetí. Má nová snacha je Indonésanka. Už se těším, jak jí budu učit bramboračku a bramborový šišky – Tondova oblíbená jídla.

  5. sharka.68 napsal:

    jak si pejsek s kočičkou dělali svačinu 😀
    ale kromě rajčete mi tam to ostatní docela štymuje, asi bych ochutnala a pak by se vidělo…

  6. kvetula.v napsal:

    To zní tak šíleně, že jsem se rozhodla to zkusit. Zelí na sladko jsem ještě nejedla. Mám vše krom zelí, ale to se lehce napraví. Výhoda je, že není problém umíchat malou mističku na košt pro dva😉😎

  7. bozena.fialova napsal:

    Proč by ne? Když jsem si mohla dělat hlávkový salát s ovocným jogurtem a strašně mi to chutnalo, tak zelíčko s příchutí meruněk a s pomerančem taky vyzkouším. Jen mi pan Josef musí prominout, zelí bude červené, které mám doma, bílé kupovat nebudu. 🙂

  8. Vera M. napsal:

    Já jsem Polívková a salátová a klidně vyzkouším . Spapám . A jsem zvědavá

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..