(3151) Ledvinky po farmářsku

vepřové ledvinky
máslo
suché bílé víno
hrubozrnná hořčice
citronová šťáva
petrželka

Odblaněné, na proužky nakrájené a ve dvojí vodě převařené ledvinky (4 ks) dobře osušíme.
Na pánvi rozehřejeme 100 g másla a opékáme ledvinky 5 až 8 min dokud nebudou na skus.
Osolíme, opepříme, přilijeme 1 dcl suchého bílého vína, dvě lžičky  hořčice, dvě lžičky citronové šťávy, hrst nasekané petrželkové natě. Přivedeme k varu a přidáme velký kus studeného másla. Stáhneme z ohně a podáváme s na másle opečeným bílým chlebem a vínem, které jsme použili k vaření.

Recept a foto pan Milan Paleta

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (3151) Ledvinky po farmářsku

  1. IvaC napsal:

    Tak tuto přípravu ledvinek opravdu neznám a jsem zvědavá,tak to určitě brzy zkusím,děkuji…..

  2. a.rena napsal:

    Toto bude další dobrota vedle pečených ledvinek podle Evy (1587). Ty byly nedávno, tak ukládám a slibuju, že budou brzo.

  3. jarybarka napsal:

    Ledvinky jsou lahůdka.Tento recept ukládám a jistě zkusím.

  4. sharka.68 napsal:

    já je miluju po staru…se smetanou a cibulí…ale tuhle podobnou verzi jsem jedla ve Francii a nebylo to špatný…

  5. bozena.fialova napsal:

    Ledvinky miluju v jakékoliv úpravě, ale s vínem v čemkoliv se nekamarádím. Určitě moje škoda. 🙁 Ale všechno ostatní v receptu se mi líbí, příležitostně vyzkouším bez vína. A to by bylo, aby to nebylo dobré. 🙂

    • Haderach Kwisatz napsal:

      Ono jde asi o tu trochu kyselosti. Takže Google pravil: asi nejlepší možnou náhražkou vína je ocet, který dodá jídlu chuť nejvíc podobnou vínu. Samozřejmě musíte sáhnout po octu vinném který se vyrábí ze stejné výchozí suroviny, tedy z vinných hroznů. Vzhledem k jeho kyselosti ho samozřejmě musíte přidávat v menším množství. Než ho vmícháte do jídla, je proto třeba jej naředit vodou nebo vývarem minimálně v poměru 1:1. Pokud se tedy má do jídla použít třeba 2 dl vína, smíchejte 1 dl vody a 1 dl octa. Místo bílého vína lze použít i rýžový nebo jablečný ocet.

  6. kvetula.v napsal:

    S vínem v pokrmech jsem na tom stejně jako Fialka, ale tu náhražku bych zkusit mohla – vinný i jablečný ocet mám.
    Mně tam ale zaujalo to převaření ve dvojí vodě – to neznám. Vždycky jsem slyšela (v kuchařkách četla) o namáčení.
    A pak bude ještě potřeba změnit servírování. Výměna bílého chleba za tmavý určo vadit nebude, kdo dá víno do pokrmu, dá si víno k pokrmu, ale když já tam dám ocet, odmítám to octem zapíjet 😉😁😁😎

  7. jarybarka napsal:

    Jako Boženka bych to zkusila bez vína, taky ho při vaření nepoužívám.

  8. Vera M. napsal:

    To je dobrota a já víno joooo v pokrmech . Taková cibulačka …
    Ledvinky jsou výborné a pečené dle Evy , to je mana nebeská ( a musí být inta krásná kaše )

  9. Nella napsal:

    Ledvinky mame moc radi, az se dam dohromady tak vyzkousim. Dekuji vsem kdo mi prali brzske uzdraveni a preji vsem do noveho roku jen to nejlepsi a hlavne to zdravi, bez toho nejde nic. Mam problem s Bramborackou na pocitaci, snad prijdu na to proc, z mobilu to neni ono. Jo a Helence obrovsky dik ze pro nas o Bramboracku vzorne stara😍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..