(3152) Zbytková sekaná

Jak známo, do sekané se dá nacpat ledacos. Takže recept je pouze inspirační, tohle jsem vymetla z lednice já.

krůtí mleté maso
nadrobno pokrájená šunka
strouhaný čedar
sterilovaná kukuřice
cibule
mrkev (nastrouhaná na velkých slzičkách)
1 vejce
lžíce solamylu
sůl
pepř
anglická slanina na vyložení formy

Všechny ingredience pečlivě promícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme anglickou slaninou tak, aby konce přečnívaly ven. Napěchujeme hmotou na sekanou, překryjeme slaninou a pečeme v troubě vyhřáté na 180° cca 45 minut.  (Doporučuju formu umístit na plech nebo do pekáčku – podle toho, jaké mleté maso použijete. Bude-li tučnější, může forma při pečení přetéct.)
Příloha dle vlastního uvážení, u nás to byl máslový toust.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (3152) Zbytková sekaná

  1. sharka.68 napsal:

    já mám moc ráda tohle zbytkový vaření…nerada plýtvám a mnohdy jídlo ze zbytků je prostě dobré a pak už ho třeba dělám i záměrně….;-)

  2. jarybarka napsal:

    Taky občas máme sekanou nebo i zapečené těstoviny se zbytky.
    A nejlepší na tom je,že se nedá zopakovat.
    To je většinou dobrota jedinečná.
    Ta tvoje je navíc krásně barevná.

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Pokus. Květuli nejde vložit komentář.

  4. Vera M. napsal:

    Jooo, sekaná ! Vždycky si říkám : proč sis to nezapsala ?? Tak příště zase podle oka a snad to vyjde tak fantasticky , jako tentokrát. Máš ji krásnou . Lžíci sokamylu
    Nedávám , musím to zkusit a mrkefff , to jsem chtěla dávno vyzkoušet dát, ale vždycky zapomněla

  5. BOYE napsal:

    Jo, taky máme často jinou sekanou. Mám dva stabilní modely a biliardu variací. Já jen vím jistě, že do sekaný určitě nenajdu kukuřici. Tu máme v oblibě sólo…

  6. kvetula.v napsal:

    Sekaná (karbanátky) může mít nespočet podob/příchutí a vždycky to bude neopakovatelné pochutnání. Já ji tedy ještě nikdy nepekla v „kabátku“ ve formě. To bych měla napravit. A klidně s touto kombinací pochutin (jen mleté nebude krůtí)😋
    U nás jsou často různě kombinované zbytky na pánvi- jak se mi zdá, že inkredence budou spolu ladit, přidávám, dokud nemám odpovídající množství na 2 porce. Stejně jako Šárka, i já pak občas něco zopakuju úmyslně, protože „tohle bylo dobrý“😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..