(3460) Zbytkové smaženky

zbylá veka nebo starší housky
lehce roztíratelný tavený sýr
různé zbytky uzenin a sýra (u mě to bylo několik plátků anglické slaniny, vysočiny a tylžského sýra)
vejce
sádlo nebo olej

Plátky veky nebo slabě napříč nakrájené housky si vždy po dvou plátcích zrcadlově rozložíme (přijdou slepit) a slabě je namažeme taveným sýrem. Pak na ně malebně v nízké vrstvě rozložíme, co nám lednička vydala, na jeden krajíček dáme ještě kousek plátkového sýra, který opět zlehka mázneme taveným (aby náplň držela při sobě) a vždy dva krajíčky na sebe přiklopíme a trochu přitiskneme. Pak je z obou  stran omočíme v rozšlehaných vejcích a na slabé vrstvě tuku  smažíme na střední teplotě do červena. Podáváme horké.

Lednici vymetla Fialka: „Mám vyzkoušené, že ten tavený sýr je základ, ale pak už záleží jen na fantazii kuchařky a štědrosti ledničky, výborně se zužitkuje  i malý zbytek pečeného masa natrhaný na drobné kousky, posledních pár plátků šunky nebo měkkého salámu…“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (3460) Zbytkové smaženky

  1. jarybarka napsal:

    No ano.Taky vymetám lednici.
    Mazací sýr nekupuju tak spíchnu párátkem.
    Většinou zbylé pečivo nasucho ohřívám v troubě a těmi zbytky obložím talíř ale tvoje verze je taky fajn.

  2. sharka.68 napsal:

    já je dělámproto,že mi chutnaj..lednici netřeba vymetat :-D, (je v ní tma a zima)

  3. lakysa22 napsal:

    Tak já topinky, pak je potřu taveným sýrem a obložím čímkoli, v případě nouze jen rukou😄 ale tohle vypadá zajímavě, tak zkusím..

  4. kvetula.v napsal:

    Sýr je výborný „lepidlo“… Ve vajíčku neobaluju, ale opékám různě naplněné ( jako Boženka) v kontaktním sendvičovači😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..