(3461) Restovaná polévka se slaninovými knedlíčky

1 cibule
1 brokolice
1/2 kapusty
žampiony (já použil hnědé ale jen proto že jsem je doma měl)
1 kuřecí skelet
slanina asi 80 g
toastový chléb asi 9 kousků
máslo (poctivou polévkovou lžíci a třeba i dvě)
2 vejce
petrželku (a třeba i sušenou do knedlíčků)
sůl
pepř
3 kuličky nové koření
1 bobkový list
vodu na vývar
lžčku sádla, ale vrchovatou

Dáme vařit skelet, přidáme nové koření a bobkový list.
Očistíme a nakrájíme si zeleninu, slaninu, nakrájíme si toastový chléb.
Než se nám udělá vývar, připravíme si na knedlíčky – na suchou pánev dáme rozškvařit slaninu, přihodíme najemno nakrájenou cibuli, promícháme, přidáme sádlo a doškvaříme, orestujeme a kocháme se jak to voní. Do misky si dáme toastový chléb, petrželku, sůl (opatrně podle slaniny), pepř vyškvařenou slaninku s cibulí, vejce a promícháme a máme připraveno na knedlíčky.
Na másle osmahneme cibulku a zeleninu, ocedíme vývar a zalijeme zeleninu, obereme maso a natrháme si ho, provaříme zeleninu s vývarem přidáme masíčko a uděláme knedlíčky a zavaříme do polévky. Jsou hotové za malou chvíli, vše dochutíme a dopřáváme si.

Polévku vařil pan Josef

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (3461) Restovaná polévka se slaninovými knedlíčky

  1. 60anda napsal:

    Po mém včerejším půstu (chytla jsem nějakej střevní moribundus) je pohled na talíř horkého vývaru jak pohlazení, hned se cítím líp

  2. sharka.68 napsal:

    dotaz na pana Josefa: toastový chleba čerstvý nebo 3 dny starý ? celé plátky a rozňahňat nebo ho prohnat mixérem (tyčák vám ho nevezme) ?
    ty knedlíčky voní až sem….

  3. lakysa22 napsal:

    Dala bych si hned a možná na ten vývar dojde ještě dnes – ale hovězí. Já se prostě nepřemůžu a po včerejšku to bude jídlo přesně pro mně.👍

  4. Vera M. napsal:

    Oo ano , to je něco pro mě – a ještě ty knedlíčky ! Slanina , brokolici mám moc ráda a kouká na mě z ledničky . Tousťák šup koupit . Toho ale bude !! To se poměju . Žampiony asi tentokrát vynechám

  5. jarybarka napsal:

    A já polífkožrout úplně se na ní třesu jak ji vidím na obrázku. Zítra nakoupit a hned uvařit.
    Ó to si dám.

  6. bozena.fialova napsal:

    Ačkoliv vařím polévky spíš sporadicky, tenhle recept se mi moc líbí a zřejmě ji brzy udělám. Jen houby budou lesní. 🙂

  7. Devetapadesatka napsal:

    Recept prima, až na tu brekekekolici 🫣

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..