(3466) Cibulové koláčky se slaninou

listové těsto
zakysaná smetana
česnek
tymián
cheddar
cibule
slanina
sůl
pepř

Listové těsto  vyválíme asi na 3 mm. Vykrájime kolečka a okraj ohneme dovnitř (asi 3 mm),  aby náplň nevytékala. Dáme na plech, potřeme zakysanou smetanou s rozmačkaným česnekem. Posypeme tymiánem. Dáme na drobné kostičky nakrájený cheddar, cibuli a slaninu. Osolíme, opepříme a pečeme při 220°  cca 15 až 20 min.

Recept a foto pan Milan Paltea: „Večeře a je to dobré i k vínu.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (3466) Cibulové koláčky se slaninou

  1. Devetapadesatka napsal:

    A když se vám nebude chtít crcat se s vykrajovanim koleček, rozkrájejte těsto na čtverečky, nastrkejte do důlků na plechu na mufiny a naplňte. Dělám tak sladké (zde rec. 112) a je to hotové ráz dva.

  2. sharka.68 napsal:

    taky přidám vychytávku od „frantíků“: vykrojí základní spodní kolečko, potom vykrojí o stejném průměru další dvě a menším kolečkem vytvoří mezikruží – technicky řečeno „podložku“ kulatou…no a tyhle dvě podložky položí na tu základnu..tím vznikne vyvýšený okraj..potírají to v těch vrstvách vodou, aby to „drželo“ a fajnšmekři použijí žloutek:-D a ta mezikruží prosýpnou bylinkami nebo pepříkem 😀

  3. jarybarka napsal:

    Ještě jsem si zvětšila ten obrázek a vypadá to skvěle tak jak to je.Já na to dostala takovou chuť!I bez těch vylepšení to musí být ňamka.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..