rýže arborio
máslo
cibule
2 stroužky česneku
čerstvé žampiony
bílé víno
vývar (já měla kuřecí)
parmazán
sůl, pepř a petrželka
Nejdříve opečeme nakrájené hlavičky žampionů, ale hezky do zlatova, na másle. Vyjmeme na talíř.
Pokud je potřeba, tak přidáme olej (ale potřeba nebyla) a osmahneme cibulku, česnek a najemno pokrájené nožičky žampionů.
Až máme řádně zlaté, tak přidáme rýži, kterou opečeme. Potom přilijeme víno, necháme odpařit, přilijeme sběračku vývaru – takto pokračujeme dokud není rýže na skus. Poté přihodíme trochu opečených žampionů a trochu parmazánu.
Vypneme plotnu a necháme dojít cca 5 minut.
Na talíř dáme porci, přizdobíme opečenými žampiony a čerstvou petrželkou
Poslala Úsměvka: „Dobrou chuť.“
Marcelko, ty to máš vymazlené – já to dělám pro sebe, jen bez vína a vývar hovězí, nebo zeleninový. To Tvoje je prostě o hodně výš..
Dělám stejně, jen se žampiony mě to nikdy nenapadlo. Ale proč ne? Bude to velká dobrota. Já už se těším na chřest, s tím je to taky skvělé. Nedaleko ho pěstují, takže v sezóně si ho užíváme. Ale se žampiony určitě zkusím😋
Ano, dobrotka veliká, žampiony do rizota dávám. A až bude medvědí česnek, tak kdo máte možnost, uvařte si rizoto s ním. Delikatesa. A já už se těšíííím!
Nojoooo, to je senza . A všechno udělám přesně podle recepisu . Včetně vína
Myslím, že i bez vína to bude dobrota. A pokud se letos zadaří medvědí česnek, zkusím i s ním. 😋😎