(3778) Rizoto se žampiony

rýže arborio
máslo
cibule
2 stroužky česneku
čerstvé žampiony
bílé víno
vývar (já měla kuřecí)
parmazán
sůl, pepř a petrželka

Nejdříve opečeme nakrájené hlavičky žampionů, ale hezky do zlatova, na másle. Vyjmeme na talíř.
Pokud je potřeba, tak přidáme olej (ale potřeba nebyla) a osmahneme cibulku, česnek a najemno pokrájené nožičky žampionů.
Až máme řádně zlaté, tak přidáme rýži, kterou opečeme. Potom přilijeme víno, necháme odpařit, přilijeme sběračku vývaru  –  takto pokračujeme dokud není rýže na skus. Poté přihodíme trochu opečených žampionů a trochu parmazánu.
Vypneme plotnu a necháme dojít cca 5 minut.
Na talíř dáme porci, přizdobíme opečenými žampiony a čerstvou petrželkou

Poslala Úsměvka: „Dobrou chuť.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (3778) Rizoto se žampiony

  1. lakysa22 napsal:

    Marcelko, ty to máš vymazlené – já to dělám pro sebe, jen bez vína a vývar hovězí, nebo zeleninový. To Tvoje je prostě o hodně výš..

  2. Nella napsal:

    Dělám stejně, jen se žampiony mě to nikdy nenapadlo. Ale proč ne? Bude to velká dobrota. Já už se těším na chřest, s tím je to taky skvělé. Nedaleko ho pěstují, takže v sezóně si ho užíváme. Ale se žampiony určitě zkusím😋

  3. Vera M. napsal:

    Nojoooo, to je senza . A všechno udělám přesně podle recepisu . Včetně vína

  4. kvetula.v napsal:

    Myslím, že i bez vína to bude dobrota. A pokud se letos zadaří medvědí česnek, zkusím i s ním. 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..