(3785) Tousty s vejci

toustový chléb
toustový sýr
máslo
šunka
sýr na strouhání
vejcre
sůl
pepř
sladká paprika

Plátek toustového chleba (lepší je ten větší,  „americký“ super sandwich) namažeme tenounce máslem a namazanou stranou dáme na pečící papír. Na to dáme plátek toustového sýra, plátek šunky a opět sýr. Do druhého plátku chleba vytlačíme dolík s dnem sklenice. Hořejšek opět tence pomažeme máslem, okolo obsypeme nastrouhaným sýrem, já měla goudu,do dolíku vyklepneme menší vejce osolíme, opepříme a něžně posypeme paprikou. Dáme do trouby a upečeme.
Výsledkem je křupavý toust s malinko tekoucím vejcem.
Je to strašně syté a pro hladovce jak dělané.

Poslala Bláhovka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (3785) Tousty s vejci

  1. bozena.fialova napsal:

    Toustový chleba normálně nekupuju, ale tohle mě moc láká. Ó, to budou vpravdě lehké dietní večeře. 🙂 Bláhovečko, díky.

  2. a.rena napsal:

    Ó! Takové věci já můžu a zvlášť děckám se zavděčím.

  3. kvetula.v napsal:

    To je hezkýýýý…
    Teď mám malá vajíčka („S“), tak by to šlo – přinejhorším trošičku bílku odliju. 😋😎

    • Vera M. napsal:

      K těm S : mám tady takový stánek s prý “domácími” vajíčky . Moc milá paní tam prodává . S vajíčka prý lidé kupuji na chlebíčky . OK , to je pochopitelné. A teď nedávno jsem četla článek , kde pravili , že ve vajíčku M je jen více bílku – a ten žloutek je skoro stejný jako S . Zajímavé ( pokud je to pravda )

  4. Vera M. napsal:

    Ježíš , to je fantazie . To musím štandopéde přeposlat dětem – posléze sama udělat dětem – až je navštívím . Super , děkuji 👍😎

  5. BOYE napsal:

    Tak se vám k něčemu přiznám: Já nekamarádim s tousťákem. Dělávala jsem z něj strouhanku na vánoční kapry, ale i to už jsem opustila. Občas jsem ho kupovala – kvůli dětem. Toustů jsem napekla stovky, protože byly doby, kdy na oběd, svačinu či večeři chodila celá parta, což byly děti z naší a dvou přilehlých ulic (a pak zase několik dní kolovaly po okolních domech). Ale tousty z tousťáku jako rodinné jídlo jsem dělala jen při opravdové krizi zásob. Jinak zapékám chleba, housky, veky, rohlíky a kdeco jiného. Takže u tohohle recepajsu mi zcela vyhovuje všechno, co se dává nahoru, ale podvozek ne. Ovšem jedno se tousťáku nedá upřít: Má dokonalej tvar. A napadá mě, jestli by nešlo houskový těsto upéct v chlebíčkový formě a pak krájet. Nezkoušela jste to některá? Nebo některý?

  6. 60anda napsal:

    No teď jsem o víkendu pekla na rodinnou sešlost veku. Kdyby se dala vykynout rovnou do formy, tak to by asi šlo.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..