2 tortilly = 1 porce
sugo / kečup dle receptu 189
rajčata
mozzarella
a co máte rádi (předpřipravte na pánvi):
žampiony
slanina
cibule …
Troubu předehřejeme na 220°.
Na plech dáme pečící papír a položíme na něj jednu tortillu, kterou pomažeme sugem. Přiklopíme další tortillou a znova namažeme. Poklademe rajčaty a mozzarellou, případně dalšími ingrediencemi a pečeme 15-20 minut.
Poslala Úsměvka: „Já měla zbytek slaniny, tak na pánev, k té jsem potom přihodilo poslední 2 žampiony a navrch mozzarella. Pravá je pravá, ale je to dobrý, opravdu. A když nemáte čas…“
Já jsem k tomu dodala, že by možná lepší byly italské pšeničné chlebové placky Piada Sfogliata z L. Jsou vláčné a dobře se s nimi pracuje.
Tortilovou pizzu hodně dělají fandové horkovzdušné fritézy, ale nějak jsem to ještě nezkusila. Dobrý tip
A já zkusím hned večer. Už jsem o této „pizze“ slyšela víckrát, ale ještě nenašla příležitost na vyzkoušení. Tak to musím napravit.
Dobrý nápad. Viděla jsem z tortill i „štrůdl“
Mám poznamenáno a zkusím.
O tyto rychlovky se zajímá moje vnučka a čím víc se podobají pizze tím má větší zájem.
Dokonce je teď velký hit – tortilla jako frgál……
Já konečně udělala tento týden buchty podle Renčina receptu.Skvělé těsto výborné buchty.
Tak budu pokračovat s kynutým těstem a tortillové variace přenechám vnučce.😊
Ano, Rencin recept je vyborny. My tu ovsem uz asi 100 let mame recept na dokonale kynute testo od Nelly, ale jak tak koukam, zkusila jsem ho asi jen ja. A uz jine nedelam…
No vidíš a po 100 letech u mě nazrál čas a udělala jsem konečně české buchty a zrovna podle jiného také vynikajíciho receptu.
Ja nezpochybnuju, ze je to vyborny recept. Z hlediska Br je ovsem bezcenny, protoze byl v mailu a na nic se tu tudiz neodkazuje.
Spis mi prislo legracni, kolik lidi ma soustavne problem s kynutym testem a opakovane doporucovany recept, ktery tu visi bez mesice 6 let, opomiji, coz neni nic proti tobe. Mineno obecne.
Tak z predstavy tortilloveho frgalu se mi udelalo trochu nesvo.
To chápu,ale fakt to frčí,taky si to neumím představit….
Dobrý nápad… časem vše vyzkouším a uvidíme, co zařadíme do repertoáru 😎
Já, při vší úctě, zůstanu u běžných těst. Ty kupované tortily mi nechutnají a než je připravovat pod pizzu nebo nedejbože pod frgál, je (pro mě) jednodušší udělat příslušné těsto. Včera jsem spáchala buchtovou bábovku a lžícovku s tvarohem a višněmi. Není to špatné ☕️
🥮.
Zajímalo by me, jestli jste někdo pekl lzicovku, co jste na ni dali? Inspirace se hodi😉
Popravde to delam jen na chalupe. Takze rybiz, maliny, ostruziny, svestky a jablka.
Lžícovku dělám jako koláč – mám kulatou silikonovou formu, na kterou je akorát. Navrch kdeco – v létě čerstvé ovoce a když není, tak zavařené půlky švestek jen tak nacpané do sklenic bez nálevu, strouhaná jablka, povidla, různě upravený tvaroh- někdy na něj nasypu mražené drobné ovoce, nebo dám lžičkou nepravidelně kousky marmošky, na ovoce někdy poházím nasekané oříšky nebo mandle a navrch hodně drobenky taky v různé úpravě – kokos, skořice…. Prostě je to moučník co dům dá a momentální chuť napoví. Podle toho, jaká je náplň, přidám i do těsta něco – kokos, zbytek strouhaných mandlí… Peču jenom na neděli, ale za ty roky už jich bylo…😋😎
Lžícovka je moje oblíbená, a stejně jako holky přede mnou: na chalupě, když nás honí mlsná: ve formě, v remosce, ale i jako muffiny, náplň – ovoce čerstvé, mražené, i zavařené, drobenka i bez, na tvaroh nejraději hrušková marmoška se zázvorem, drobenka, ale i mák, kokos, skořice, oříšky, puding … opravdu variabilní hodně 🙂
Adél a když to děláš jako muffiny, tak něco strčíš dovnitř? Tenkrát před lety poslala ze lžícovky muffiny Henriet a já se nezaptala…
No, ona mě právě Henri k tomu inspirovala … a děti mají raděj muffin, jak kus buchty, zvlášť, když si tam dají, co chtějí: kousky čokolády, drobné ovoce – ostružiny, maliny, rybíz, borůvky, nebo i kousky jablek třeba. A nebo místo části tekutiny jablko nastrouhat. A potom polít karamelem, dát kopeček šlehačky? Fantazii se meze nekladou. Receptů i na muffiny je hafo, ale když tento je taaak jednoduchej a přitom dobrej 🙂
No vida, každý nápad dobrý. Já s velkým úspěchem dělám jako muffiny Úsměvčiny křehké bochánky. Ty jsou boží!
Křehké bochánky dělám často – mužskej je vyžaduje kdykoliv jsou doma jablíčka vyžadující rychlou spotřebu a nebo když v sezoně podél cest dozrávaly, ale dát je do formiček mne nenapadlo. Vyzkoušíme, uvidíme..