(3788) Tortilla à la pizza

2 tortilly = 1 porce
sugo / kečup dle receptu 189
rajčata
mozzarella
a co máte rádi (předpřipravte na pánvi):
žampiony
slanina
cibule …

 

Troubu předehřejeme na 220°.
Na plech dáme pečící papír a položíme na něj jednu tortillu, kterou pomažeme sugem.  Přiklopíme další tortillou a znova namažeme.  Poklademe rajčaty a mozzarellou, případně dalšími ingrediencemi a pečeme 15-20 minut.

Poslala Úsměvka: „Já měla zbytek slaniny, tak na pánev, k té jsem potom přihodilo poslední 2 žampiony a navrch mozzarella. Pravá je pravá, ale je to dobrý, opravdu. A když nemáte čas…“

Já jsem k tomu dodala, že by možná lepší byly italské pšeničné chlebové placky Piada Sfogliata z L. Jsou vláčné a dobře se s nimi pracuje.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 komentářů: (3788) Tortilla à la pizza

  1. Inka napsal:

    Tortilovou pizzu hodně dělají fandové horkovzdušné fritézy, ale nějak jsem to ještě nezkusila. Dobrý tip

  2. a.rena napsal:

    A já zkusím hned večer. Už jsem o této „pizze“ slyšela víckrát, ale ještě nenašla příležitost na vyzkoušení. Tak to musím napravit.

  3. jarybarka napsal:

    Dobrý nápad. Viděla jsem z tortill i „štrůdl“
    Mám poznamenáno a zkusím.
    O tyto rychlovky se zajímá moje vnučka a čím víc se podobají pizze tím má větší zájem.

  4. IvaC napsal:

    Dokonce je teď velký hit – tortilla jako frgál……

  5. kvetula.v napsal:

    Dobrý nápad… časem vše vyzkouším a uvidíme, co zařadíme do repertoáru 😎

  6. Devetapadesatka napsal:

    Já, při vší úctě, zůstanu u běžných těst. Ty kupované tortily mi nechutnají a než je připravovat pod pizzu nebo nedejbože pod frgál, je (pro mě) jednodušší udělat příslušné těsto. Včera jsem spáchala buchtovou bábovku a lžícovku s tvarohem a višněmi. Není to špatné ☕️
    🥮.
    Zajímalo by me, jestli jste někdo pekl lzicovku, co jste na ni dali? Inspirace se hodi😉

    • Haderach Kwisatz napsal:

      Popravde to delam jen na chalupe. Takze rybiz, maliny, ostruziny, svestky a jablka.

    • kvetula.v napsal:

      Lžícovku dělám jako koláč – mám kulatou silikonovou formu, na kterou je akorát. Navrch kdeco – v létě čerstvé ovoce a když není, tak zavařené půlky švestek jen tak nacpané do sklenic bez nálevu, strouhaná jablka, povidla, různě upravený tvaroh- někdy na něj nasypu mražené drobné ovoce, nebo dám lžičkou nepravidelně kousky marmošky, na ovoce někdy poházím nasekané oříšky nebo mandle a navrch hodně drobenky taky v různé úpravě – kokos, skořice…. Prostě je to moučník co dům dá a momentální chuť napoví. Podle toho, jaká je náplň, přidám i do těsta něco – kokos, zbytek strouhaných mandlí… Peču jenom na neděli, ale za ty roky už jich bylo…😋😎

  7. adela.adale napsal:

    Lžícovka je moje oblíbená, a stejně jako holky přede mnou: na chalupě, když nás honí mlsná: ve formě, v remosce, ale i jako muffiny, náplň – ovoce čerstvé, mražené, i zavařené, drobenka i bez, na tvaroh nejraději hrušková marmoška se zázvorem, drobenka, ale i mák, kokos, skořice, oříšky, puding … opravdu variabilní hodně 🙂

  8. Devetapadesatka napsal:

    No vida, každý nápad dobrý. Já s velkým úspěchem dělám jako muffiny Úsměvčiny křehké bochánky. Ty jsou boží!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..