(3804) Kanellbular

… aneb skořicoví šneci podle švédské kuchařky

150 g změklého másla
90 g cukru
1/2 KL soli
2 KL kardamomu
smíchejte a přidejte
v 0,5 litru vlažného mléka rozmíchaných
50 g droždí

Promíchejte a zapracujte
800 g hladké mouky
Těsto bude trochu lepkavé, ale nepřidávejte další mouku. S těstem se bude dobře pracovat.
Nechte 1 hodinu kynout. Pak rozdělte napůl, vyválejte plát cca 40×50 cm a potřete naplní:

150 g rozehřátého másla
90 g cukru
2 vrchovaté PL skořice
1/2 KL kardamomu
vanilkový cukr

Vše smíchejte a nechte trochu ztuhnout, aby z toho byla měkká pasta a šla mazat.

Z kratší strany srolujte a ostrým nožem nakrájejte na cca 3 cm špalíčky. Nechte ještě 1/2 hodiny kynout na plechu, pak potřete vajíčkem a pečte asi 20 minut
na 200°.

Poslala Děvětapadesátka: „Pokud máte perličkový cukr, dají se jím ozdobit. Já to trochu “posolila” krystalem. Je z toho cca 25 kousků.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (3804) Kanellbular

  1. a.rena napsal:

    Ó, vypadají úžasně! To musí být nebe h…ústech. Jenomže já se nekamarádím s kardamomem, takže bez něj. Ale jsem přesvědčená, že to už nebude ono.

  2. lakysa22 napsal:

    Já bych si dala hned!! Ovšem po poslední zkušenosti s moukou se bojím jen pomyslet a taky sporák asi půjde do důchodu – ještě to s ním zkusím. Ale ta mouka mě mrzí .

  3. Nella napsal:

    To vypadá lákavě. Mám všechny ingredience, určitě vyzkouším. 😋

  4. adela.adale napsal:

    Já dělám šneky z těsta na výše zmíněný Estonský kringel, jen tenší – tak 1 – 1,5 cm (jsou pak krásně křupavé). Přijde mi to podobné. A kardamom je součástí perníkového koření, takže proč ne 🙂

  5. kvetula.v napsal:

    Nechala bych se pozvat … klidně i s kardamomem 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..