(2506) Bůčková mozaika

1 kg libového bůčku
0,5 kg uzeného libového bůčku
sůl
pepř
½ lžičky nakládací soli
Z uzeného bůčku vybereme nejlibovější kousky a  nakrájíme je na kostičky cca 1×1 cm.
Všechno ostatní maso umeleme na hodně jemno (já mlela 1x na středním a 2x na jemném)
Přidáme sůl, pepř a nakládací sůl  a důkladně promícháme.
Přidáme na kostičky nakrájené uzené  a dobře promícháme.
Naplníme do sáčku na tlačenku, dobře utěsníme, zavážeme a vaříme na  hodně mírném plameni asi 3 – 4 hodiny.
Vyndáme, zatížíme a necháme vychladnout. Krájíme na plátky, teplé podáváme s br. kaší, studené s chlebem, křenem nebo hořčicí, doplněné zeleninou.
A nemělo by chybět pivko…
Pozn: tady si myslím, že by šlo vařit v pomalém hrnci tak cca 5 – 7 hodin.

Recept vyzkoušela. Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2506) Bůčková mozaika

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Třikrát přemletý – nemá to konzistenci náplně do vinný klobásy?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..