ovoce dle vlastních možností a chuti
(maliny, borůvky, rybíz…)
5 vajec
5 lžic cukru
1 šlehačka
3 dcl mléka
polohrubá mouka cca 1,5 hrnku
Na plech připravíme pečící papír. Aby se nám nekroutil, doporučuji plech lehce pokropit vodou.
Na papír nasypeme ovoce, které lehce pomačkáme.
Všechny suroviny smícháme na těsto husté asi jako na lívance.
Ovoce zalijeme těstem a rychle přemístíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme 15 – 20 minut, až těsto lehce zrůžoví. Nemělo by se lepit na špejli, i když tato buchta je tak šťavnatá, že se to těžko kontroluje.
Pozn: zmrazené ovoce necháme tentokrát rozmrazit, aby trochu pustilo šťávu.
Pekla Jana Macůrková
Prášek do pečiva tam není? Jinak dobrá jednoduchá buchta.
Plech taky poliju vodou, přišla jsem na to kdysi náhodou. Ty suroviny jen promíchat? Bez psrášku bych asi ßlehala tloutky i bílky, bála bych se, že bude nízká. Borůvky mám, mohla bych zkusit..
já muchlám pečící papír, pak ho protáhnu pod tekoucí vodou,rozmuchlám, vytřepu vodu,položím na plech a leju těsto… vypadá vysoká,to mne docela překvapilo….
Já nemuchlám, jen poleju plech – pár kapek tam zůstane a to satačí. Muchlám, když forma není hladká.
Rychle nebo pomalu, za mě dneska ne. Nesnáším mokrý těsta – a při víc než půl litru tekutiny a pěti vejcích tohle půjde asi přímo ždímat. Ten prdopeč – v clafoutisu taky není, ale těsto je dost kompaktní, tohle má „bublinky“ – Jani, fakt tam není?
tak když z tekutiny stoupá pára, asi nadělá v těstu cestou bublinky…a zvedne ho 😀