tykev hokaidó na větší kusy
brambory
smetana na vaření
sůl,
případně špetka nějakého koření
Brambory a tykev (poměr 1 :1) uvařte v osolené vodě, šťouchadlem umíchejte kaši a zjemněte trochou smetany.
Autorem je Emilka a recept je součástí receptu 1113, myslím ale, že je dobré ho trochu víc zviditelnit.
Ježkovovoko, lidi zlatý, pamatujete, jak jsem byla hotová z toho, kterak Emilka chytře vaří, hezky fotí a stajluje jídlo…, přestože je ještě malá? Mno, tak vám řeknu, že Bramboračka očividně stárne: Emilka pořád chytře vaří (Láďovi), dobře fotí a stajluje (Láďu) a má vlastní domácnost (a Láďu)… , protože je už dospělá…
Tak pokud budete vařit hokborový pyré, koukněte se, jak ti, kdo ho budou jíst, zestárli.
To víš, že pamatuju, Emilka byla odjakživa šikovná a ty její knoflíkové „pididezerty“, které tvořila těmi neuvěřitelně šikovnými tlapičkami, jsou pro mě nezapomenutelné. 🙂 Vzpomínám i bez hokborového pyré.
Pamatuju si její minizakusky.
Přeju Emilce hodně úspěchů v její domácnosti a doufám že přispěje svými výtvory i do bramboračky.
Hmmm… Láďa nám Emilku zabavil a my tím přicházíme o prima nápady a hezky načančané dobrůtky 😕