400 g velkých tygřích krevet
česnek nebo česnekový olej
sůl
olej
Krevety osušíme, potřeme česnekovým olejem nebo česnekem se solí a trochou oleje a na grilu grilujeme asi 5 – 8 minut. Podáváme s bílým pečivem a bílým vínem.
Pozn.: pokud nemáte spešl grilovací podložku a grilujete venku, je dobré zakoupit kousek hustého drátěného pletiva (0,5 x 0,5 cm velikost oka) a grilovat na něm.
Griloval Vlastik Macůrek
Předpokládám, ze na obrázku jsou krevety před úpravou? Obvykle se grilují na špízu, protože to musí být rychlovka a grilovat je po jedné, byť by byly tygří, je nesmysl.
to by nebyly růžové – si myslim …a když na grilu- tak na podložce nebo pánvi a když solo, tak neloupané…oloupané na špízech…
Vypadají, ze se koupou v nějaké červené tekutině, hadala jsem na naložení 🤷♀️.
jako myslíš,že byly předvařené?
Tipla bych to ze ano…. Grilované by přece vypadaly jinak 😉
Asi jo. Jana někde u jiných krevet psala, že je kupuje předvařené.
Našla jsem to. Psala u Karolininých krevet. 🙂