Kuře
Česnek
Olej
Sůl
Kmín
Rozmarýn
Kuře opláchnu osuším a naporcuju, přičemž oddělím hřbet a vykostím prsa.
Na pánvi rozpálím olej a dám osolené a maličko okmínované porce kuřete. Hřbet nechám na polévku. Osmahnu z obou stran.
Ze dvou palic nového česneku odstraním bubáka a tak jak jsou, je nakrájím na plátky a přidám ke kuřeti do pánve. Kuře zvolna opékám z obou stran do zlatova.
Hlídám česnek, aby se nepřipálil.
Podávám s bramborem a salátem.
Recept poslala: Jarybarka
Vypadá to silně jedle. Kuřecí maso můžeme na všechny způsoby, určitě tento recept zkusím.
ahoj lidi,
tak jsem doufala, že po dovolené v Řecku přihodím nějaký regionální recept. Ale bohužel – kuchař v hotelu používal místo minutky detektor kouře a sůl pro něj bylo exotické koření. Takže nic, ale jsem ráda, že jsem zpět :o)
Vzpomínám si kdysi na Krétě to bylo podobné. K snídani sušenky z marketu, k večeři ve friťáku osmažené rybí prsty s hranolkami. A jako perlička na závěr – salát na malém talířku určený pro 2 osoby, takže z něj jedli třeba dva úplně cizí lidé. My se vyskytovali naštěstí v sudém počtu.