(161) Kuře Tabaco

Kuře
Česnek
Olej
Sůl
Kmín
Rozmarýn

Kuře opláchnu osuším a naporcuju, přičemž oddělím hřbet a  vykostím prsa.

Na pánvi rozpálím olej a dám osolené a maličko okmínované porce kuřete. Hřbet nechám na polévku. Osmahnu z obou stran.

Ze dvou palic nového česneku odstraním bubáka a tak jak jsou, je nakrájím na plátky a přidám ke kuřeti do pánve. Kuře zvolna opékám z obou stran do zlatova.
Hlídám česnek, aby se nepřipálil.

Podávám s bramborem a salátem.

Recept poslala: Jarybarka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (161) Kuře Tabaco

  1. lida.f napsal:

    Vypadá to silně jedle. Kuřecí maso můžeme na všechny způsoby, určitě tento recept zkusím.

  2. Ivana P. napsal:

    ahoj lidi,
    tak jsem doufala, že po dovolené v Řecku přihodím nějaký regionální recept. Ale bohužel – kuchař v hotelu používal místo minutky detektor kouře a sůl pro něj bylo exotické koření. Takže nic, ale jsem ráda, že jsem zpět :o)

    • Eva Navarra napsal:

      Vzpomínám si kdysi na Krétě to bylo podobné. K snídani sušenky z marketu, k večeři ve friťáku osmažené rybí prsty s hranolkami. A jako perlička na závěr – salát na malém talířku určený pro 2 osoby, takže z něj jedli třeba dva úplně cizí lidé. My se vyskytovali naštěstí v sudém počtu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..