Cuketu nastrouhat nahrubo dát lžičku soli a nechat vypotit, cibulku dozlatova opéct na oleji, přidat vymačkanou cuketu opepřit, přidat chili, uzenou papriku a nechat opět vydusit, potom přidat kečup pálivý může být sladký, dijonskou hořčici a opět nechat pořádně zesklovatět, nakonec dát sojovku nechat opět vydusit aby se to chytlo malinko na pánev, potom už jen topinka namazat česnekem a navrch dát sýr.
Recept a foto pan Milan Paleta.
Tohle se mi moc líbí, vyzkouším. A napadla mě hříšná myšlenka zkusit tu směs do malých skleniček také zavařit. Až se zima zeptá… 🙂
Právě se chystám připravit nějakou odpověď na otázku zvědavé paní zimy…
Donesli jsme z tržnice velikýho ufouna (patizon) a cuketový kyj á 25kg/ks. V plánu byl ďábelský patizon na topinky a cuketový pepřák. Teď dumám, jestli nepřehodnotit a místo pepřáku neudělat tatarák? Kousek na topinky, zbytek do skleniček…. 😋😎
Oprava : 25 Kč/ks