(3071) Cuketovo-kuřecí placičky

kuřecí maso
mladá menší cuketa
1 KL solamylu
sůl
oblíbené koření
olej na smažení

Maso a cuketa by měly být zhruba v poměru 1:1.
Cuketu nastrouháme na velkých slzičkách, vmícháme 1 KL soli, promícháme
a necháme vypotit. Kuřecí maso umeleme (lze koupit i mleté), přidáme k němu
vymačkanou cuketu, solamyl, koření (dala jsem 1/2 KL granulovaného česneku
a provensálské bylinky), trošku osolíme (pozor, cuketa zůstane i po vypocení
slaná), všechno dobře promícháme do jednolité hmoty a necháme aspoň hodinu
v chladu rozležet. Pak na pánvi s olejem tvoříme lžící menší placičky a usmažíme
je z obou stran do růžova.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo jen s pečivem, doplníme syrovou
zeleninou. Příště přidám i lžíci tatarské omáčky. 🙂

Poslala Fialka: „Nemám vyzkoušené, ale určitě by placičky šly připravit i s mletým vepřovým masem.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (3071) Cuketovo-kuřecí placičky

  1. lakysa22 napsal:

    Zatím v lednici čekají „utopené cukeťáky“ podle Bláhovky. Ty, co se nevešly do skelnice, byly s brkaší😋

  2. BOYE napsal:

    Taky jsem pro vepře! Já mám blok, jakmile jde o mletou drůbež. Jen při přísné dietě a bežžubém pacientovi ji uznám. 🙂 Ale podobné placky jsme dělaly s Dorostenkou. Místo škrobu rýžová mouka a maso bylo vidličkou rozhňahňané filé. Kořeněno citronovou kůrou, petrtelkou a sekanou čili papričkou… A ano, cuketové placky s masem jsou bezva.

    • BOYE napsal:

      Jo, ještě jedny placky: Objevilo se mi doma několik kilo nakládaček. A já je letos nezavařuju, neb moje studentky mi postupně dodávají svoje výtvory, nač se tedy prudit s chytlavostí víček, že jo?
      Tak jíme okurky na chlebu, v salátech… A došlo i na placky, které překvapily: Nastrouhala jsem hromádku na velkých okách, přiklepla vejce, osolila, přihodila sekaný kopr a sekaný malý stroužek česneku a přisypala tolik mouky, aby šly dělat lžící placky velikosti „tři na pánev“. S jogurtovým dipem. Bylo to překvapivě dobré. Svěží a lehké.

  3. a.rena napsal:

    Totoí jsem chtěla zkusit u několikrát a nikdy na to nedošlo, zapomněla jsem. Ale za mě to bude taky mletý vepř. A když drůbež, tak nakrájená na kousky. To by prošlo.

    • BOYE napsal:

      Hihi, u nás taky. Vznikne mi to pokaždý, když porcuju ptáky na mrazáky a z koster odškrabuju pidicancourky. Když páčim ty kousky velikosti atomového jádra, děti se mi řehtaj, že vyrábim separát… Já to na pytlíky popisuju jako mikromaso. Ale jsou to kousky! Tu úplnou kašičku dostává kocour.

  4. jarybarka napsal:

    S mletým vepřem zkusím.Zelenina s masem je vždy nejlepší a tato kombinace mě obzvlášť těší,protože cukety miluju

  5. Haderach Kwisatz napsal:

    Příště přidám cuketu do placiček 3028. 😋

  6. Vera M. napsal:

    Koukám , že tam není vajíčko . Ale cuketa je cuketa , chová se jinak , když je osolená.
    Tak vydržím vajíčko nedat . Zkusím , taky miluju cuketu a provensálské bylinky

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..