Ovařit zhruba 8 minut v osolené vodě, okapat a osušit, zabalit jako švestky nebo olivy do slaniny, naskládat vedle sebe do pekáčku, důkladně opepřit a do zlatova (té slaniny) opéci. Podávat s chlebem nebo jako přílohu k masu či čemukoliv.
Někdy někdo někde vepsal do komentářů, zapomněla jsem si to poznamenat. Myslím, že to byla Iva C. nebo Imelda – pokud se autor přihlásí, doplním.
Pokud nebudete kapustičky skládat úplně nahusto a máte strach, že se vám rozbalí, sepněte párátkem – můj dodatek.
Zítra balím a odjíždím z chalupy, takže to máte s předstihem.
Kapusta, v jakékoli velikosti a variantě, si s uzeným notuje nebeský symfonie. A tak, když není hezká slanina, nakostičkuju uzený bůček, osmahnu a do toho přihodím kapustičky. Honím společně po pánvi, dokud to není luxusní. Nebo dokud odolávám…
Mám nápas a dobrý! V zájmu ochrany dřevin bych ta plárattka vynechala, kapustičky pořádně nahusto a aby nepřišly vniveč, tak já s nimi přijdu pomoct. Stačí písknout..
a když se těsně před koncem proházej s rozetřenejma stroužkama česneku…to j eještě lepčejší 😀
Výborný a přitom jednoduchý recept. Jen co se v prodeji objeví růžičková kapusta, vyzkouším. Díky.
Už se na ni taky těším.