křížená s qurritem aneb když vás tlačí čas, zhybridíte dohromady recepty 3034, 1537 a 1353.
pita chléb
kuřecí prsa
strouhaný sýr
majolka
máslo
olej
koření dle chuti
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, na másle s troškou oleje osmahneme do měkka, osolíme a opepříme, okořeníme dle chuti. Nastrouháme si hodně sýra.
Pita chléb rozkrojíme napůl, uvnitř potřeme troškou majolky a naplníme kuřecími nudličkami, smíchanými se sýrem. Zapečeme v kontaktním grilu nebo (zatížené) v troubě.
A proč jsem napsala „když vás tlačí čas“? Kuřecí nudličky jsou hotové natošup a opravdu dobrý pita chléb mají v Lidlu…
Já to zrychlím ještě víc..použiju šunku. Ne, že bych se chtěla montovat do receptu, ale já a drůbež….fšak víte. I tak to bude dobrý!!
Klidně i zbylé pečené maso, mletý by taky asi šlo….
JÁ MÁM HLAD….no jo,jenže v šupleti jen banán..v práci je mikrovlnka,ale další ingredience nejsou a pitu ani maso taky nemám…. 🙁
Dobrá, budu ti věřit a pitu z L. zkusim na zkoušku koupit. Když u nás dojde na „plackos“, vždycky je děláme, protože s kupovanýma nemáme dobrou zkušenost. Jen pro Emilii kupujeme bezlepkový, protože ty se zas nedaří nám.
Pokud jde o tu směsku, bylo to včera v naší kuchyni ouplně stejně. Prsa, máslo-olej, kousek cibule lahůdkové, množina sečuánského pepře a petrtelka. Místo sýra a majonézy pár lžic smetany, neb ve finále se to míchalo do těstovin. A do hotového, ale hoooorkého, jsme zamíchali nadrobno posekané rajče. Jo, šlo to.
Věř Luci, teď jsem koupila👍 ofßem hladová jak pes jsem půlku snědla s cottage, takže podle recepísku až zítra. Dobrý bylo i tak😋
Když je načnu, a vše se hned nesní, tak vyndám z původního obalu a v mikrotenu v lednici ještě pár dní vydrží. Jednou jsem rozpékala nakrájený na nudličky na pánvi a taky dobrý😋
Jak načnu? Z jakého obalu? Pita chleby se v Lidlu prodávají jednotlivě jako housky.
A na nudličky nakrájené bys to asi neopekla, je to tak 3 cm vysoká dutá nafouknutá placka. Nepleteš si to s tortilama?
Tak nevím, asi kupuju jiné, než Ty – musím pořádně kouknout, co tam prodávají. Já kupuju když mají v akci takové dvojbalení po 4 kouskách zatavené (2×4). Protože všechny 4 najednou nesníme, tak dávám do lednice. Jsou placatý, uprostřed dutý, tak když nakrájím proužky, rozpadnou se na spíš tedy hranolky, než nudličky, ale opečou se hezky jako krutony.
Aha, tak balenej jsem neviděla, tenhle čerstvej kusovej mají poměrně nedlouho a je skvělej.
jo v regálech s čerstvým pečivem, ale v nějakejch týdnech v lidlu,mají i trvanlivé- balené v „celofánu“… tuším, že to je řeckej tejden…
Taky ho tam kupuju. Má celkem dlouhou trvanlivost a když není pečivo, nebo jsou chutě, je to raz dva.
Běžně dělávám se zeleninkou a nějakými kousky zbylé pečínky+ dresing jako to tu dělají Turci, ale s tím sýrem taky zkusím, když nebude dost vhodné zeleniny,
ať je změna. Dobrý nápad👍😋😎